Published On: mar, Noi 6th, 2012

Bate vantul prin salile de curs, Braila duce lipsa de personal didactic

Share This
Tags

* Cele mai mari probleme sunt in zona rurala * Din cauza trasportului, educatorii si invatatorii evita catedrele din satele brailene * Inspectoratul Scolar Judetean are solutii pentru a evita ca problema sa se repete si in noul an Scolar 2013-2014 *

Pentru ca de cele mai multe ori, mijlocul de transport le da batai de cap, profesorii si educatorii braileni nu doresc sa mearga sa predea in mediul rural. {n momentul de fata, la nivelul judetului Braila, sunt deficitare 21 de posturi de educatoare si 38 de posturi de invatatoare.

“Pentru ca am constatat ca avem un deficit de cadre didactice la invatamantul primar si prescolar, am hotarat ca, in urmatorul an scolar sa marim numarul la Liceul Pedagogic pentru cele doua profile deficitare, ca in perspectiva sa avem personal calificat la toate categoriile de profesori in invatamant”, a declarat Iulian Danielescu.

“Eu cred ca sunt posturi libere in invatamant din cauza salariilor mici. Eu am ales aceasta meserie pentru ca imi place foarte mult. Iubesc foarte mult copii si cred ca aceasta este meseria cea mai potrivita pentru mine”, a declarat Camelia Rosca, o viitoare educatoare.

Din declaratiile inspectorului general al ISJ Braila, in urmatorul an scolar, unitatile de invatamant brailene nu se vor confrunta cu problema lipsei de cadre didactice.

Comentarii

comentariu

About the Author

-