Published On: mar, Noi 27th, 2012

Batalionul de Infanterie Marina, la ceas aniversar

Share This
Tags

* Infanteristii marini isi serbeaza cei 41 de ani de existenta, joi, 29 noiembrie * batalionul 307 infanterie marina reprezinta varful de lance al fortelor navale *

Infanteria marina reprezinta un gen de arma specific in toate armatele tarilor cu iesire la mare sau cu interes in zone geografice de litoral maritim. Cu toate ca unitatile de infanterie marina difera de la o tara la alta, ele totusi au un element esential si anume desfasurarea operatiilor militare de pe apa pe uscat, in zonele de litoral maritim.

In Romania primele elemente luptatoare au aparut la inceputul deceniului trei al secolului XX, prin infiintarea Apararii Fixe Maritime si Fluviale, in subordinea Marinei Regale. La data de 1 aprilie 1940 se constituie pentru Apararea Litoralului, Batalionul de Infanterie Marina, fiind prima unitate de acest fel din Armata Romana. In 1941, Batalionul de Infanterie Marina se transforma in Regiment de Infanterie Marina, av@nd sediul la Braila. Desi in 1958 este desfiintata infanteria marina, pe 29 noiembrie 1971 a fost reinfiintat Batalionul 307 Infanterie Marina, avand locatia de dispunere la 2 Mai, in judetul Constanta. Aceeasi data a devenit si Ziua Infanteriei Marine in Romania. Din 1975, Batalionul este redislocat la Babadag, in judetul Tulcea. In prezent, structura Batalionului 307 Infanterie Marina se fundamenteaza pe specificul, doctrina, misiunile si cerintele sale operationale. Preocuparile actuale ale infanteristilor marini de la Babadag sunt centrate pe implementarea capabilitatilor pentru operatii amfibii in conformitate cu standardele NATO si ale infanteriei marine din armatele tarilor aliate. Batalionul se instruieste pentru executarea unor misiuni specifice operatiilor in sprijinul pacii, combaterea terorismului, operatii de asistenta umanitara, sau evacuarea necombatantilor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-