Published On: lun, Noi 5th, 2012

Autorizarea activitatii de schimb valutar, brailenii care desfasoara activitati de schimb valutar sunt obligati sa se autorizeze

Share This
Tags

* Procedura de inregistrare si autorizare a celor care desfasoara activitati de schimb valutar este aprobata si reglementata prin O.M.F.P. NR.664/2012 *

Autorizarea este obligatorie pentru cei  care desfasoara activitati de schimb valutar in Romania. Documentele pentru obtinerea autorizatiei trebuie depuse in termen de 360 de zile de la intrarea in vigoare a actului normativ, respectiv 14 mai 2013.

Prin O.M.F.P. nr.664/2012 au fost stabilite o serie de aspecte referitoare la activitatea de schimb valutar printre care criteriile referitoare la autorizarea si inregistrarea pentru a desfasura activitati de schimb valutar, conditiile de functionare, operatiunile de schimb valutar

Activitatea Comisiei de autorizare a activitatii de schimb valutar este reglemetata prin acelasi act. Aceasta comisie functioneaza ca structura interministeriala iar prin intermediul ei se autorizeaza si inregistreaza cei care desfasoara activitati de schimb valutar in Romania. Prin O.M.F.P.nr.664/2012 se aproba si documentele pentru obtinerea autorizatiei dar sI documentele pentru verificare conditiilor de functionare a spatiului propus pentru punctul de schimb valutar. Modelul autorizatiei, al scrisorii de atribuire a codului statistic unic sI modelul notei de constatare privind dovada îndeplinirii conditiilor de functionalitate a spatiului sunt stabilite in acelasi act.

Una dintre categoriile carora li se aplica aceste prevederi este cea a caselor  de schimb valutar organizate ca persoane juridice si care au ca obiect principal de activitate activitatile de schimb valutar pentru persoane fizice.

Persoanelor  juridice sI alte entitati acre bveneficiaza de prevederi legale exprese sI au stipulate activitatile de schimb valutar in actele care le reglementeaza activitatea li se vor aplica deasemena prevederile din actul normativ.

Si cei care detin in administrare structuri de primire turistica cu cazare dar au in obiectul de activitate operatiuni de cumparare de valute sub forma de numerar si substituite de numerar se vor conforma prevederilor de mai sus.

Comentarii

comentariu

About the Author

-