Published On: mar, Noi 20th, 2012

Au incalcat prevederile legale, 14 primarii din judetul Braila nu au achitat plata ajutorului de incalzire

Share This
Tags

* Ajutorul pentru incalzirea locuintei cu energie termica, gaze naturale si lemne, carbuni si combustibili petrolieri nu a fost pana la acesta data achitat de 14 primarii de la bugetul local *

In cadrul Sedintei Colegiului Prefectural din 20 noiembrie, directorul executiv al Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala Braila, Anca Vasiliu, a expus situatia modului de derulare a programului guvernamental referitor la acordarea de ajutoare de incalzire a populatiei. Aceste ajutoare sunt de trei tipuri: energie termica, gaze naturale si combustibil solid. In sezonul rece 01.11.2012-31.03.2013, ajutorul pentru incalzirea locuintei se accorda tot in conformitate cu prevederile OUG 70/2011 pentru unele categorii de populatie cu venituri reduse. Se accorda in functie de veniturile nete medii lunare pe membru de familie, respective ale persoanei singure, in limitele, procentele sI cuantumurile stabilite. In prezent primarile trebuiau sa efectueze plata ajutorului pentru incalzirea locuintei cu lemne, carbuni sau combustibili petrolieri, persoanelor beneficiare de ajutor social. La nivelul judetului, nu s-a platit acest ajutor, incalcandu-se prevederile legale, de un numar de 14 primarii: Cazasu, Ciresu, Frecatei, Gropeni, Marasu, Mircea Voda, Movila Miresii, Racovita, Stancuta, Sutesti, Ulmu, Unirea, Vadeni si Zavoaia.

Consumatorii vulnerabili care utilizeaza pentru incalzirea locuintei energie termica furnizata in sistem centralizat, beneficiaza de ajutor lunar din bugetul de stat, in situatia in care venitul net mediu lunar pe membru este de pana la 786 lei in cazul familiilor si 1.082 lei in cazul persoanei singure. Ajutorul este acordat in baza unei cereri si a unei declaratii pe propria raspundere.

Consumatorii vulnerabili care utilizeaza pentru incalzirea locuintei gaze naturale, beneficiaza de ajutor in transe lunare cuprinse intre 262 si 19 lei in functie de venitul pe membru de familie al persoanei solicitante care este cuprins intre 155 sI 615 lei. Familiile sI persoanele singure cu venituri reduse, care utilizeaza pentru incalzirea locuintei lemne, carbuni, combustibili petrolieri, beneficiaza de ajutor in transe lunare cuprinse intre 54 si 16 lei in functie de venitul pe membru de familie al persoanei solicitante care este cuprins intre 155 si 615 lei. In 2012 numarul beneficiarilor ai ajutorului de incalzire a scazut cu 27%. Din totalul dosarelor aflate in plata s-a propus incetarea a 411 dosare, representand 1,78%. Suma propusa spre recuperare este in cuantum de 164.914 lei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-