Published On: mie, Noi 7th, 2012

Atentie sporita la condus

Share This
Tags

* Politistii de la rutiera ii sfatuiesc pe braileni sa acorde o mai mare atentie in momentul in care se urca la volan, mai ales ca in perioada urmatoare se va instala fenomenul de ceata *

In perioada imediat urmatoare vremea se va raci treptat In majoritatea regiunilor tarii, facându-si aparitia fenomenul meteorologic de ceata. Astfel, se va reduce vizibilitatea asupra partii carosabile, iar pe unele sectoare de drum pot fi Inregistrate dificultati In desfasurarea traficului rutier.

Ca urmare a acestui lucru, In vederea desfasurarii In conditii normale a traficului pe principalele drumuri din judetul Braila, pentru aceasta perioada, Politia Rutiera recomanda respectarea cu maxima strictete a regulilor de circulatie si a principiilor de conduita preventiva.

“Soferii sunt sfatuiti sa se informeze dinainte asupra conditiilor de deplasare pe traseul ales, precum si despre conditiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitata. Nu trebuie uitata nici asigurarea functionarii corespunzatoare a sistemelor de iluminare-semnalizare, cât si a celor de climatizare/degivrare; dotarea autovehiculelor cu anvelope pentru sezonul rece; utilizarea luminilor de Intâlnire si pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri si a celor de ceata In cazul aparitiei acestui fenomen. In timpul condusului, soferii sunt rugati sa pastreze o distanta mai mare fata de autovehiculele care circula In fata si rularea cu viteza redusa, In scopul asigurarii posibilitatii de evitare a diferitelor obstacole care isi fac aparitia intempestiv In conditii de ceata; precum si sa fie receptivi fata de recomandarile politistilor rutieri In trafic. Politistii de la Serviciul si Biroul Rutier si de la Biroul de Ordine Publica vor actiona, printr-o prezenta activa In trafic, pe arterele de circulatie din municipiu si judet, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, cresterea gradului de siguranta rutiera si reducerea victimizarii populatiei prin accidentele de circulatie”, ne-a informat inspector principal de politie Jenel Sogor, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-