Published On: vin, Noi 9th, 2012

Atentie in trafic

Share This
Tags

* Politistii au organizat activitati de prevenire a accidentelor rutiere in care sunt implicati pietoni *

Inspectoratul de Politie Judetean Braila a organizat o serie de activitati pentru prevenirea accidentelor rutiere in care sunt implicati pietonii, in contextul Zilei mondiale de comemorare a victimelor accidentelor rutiere, marcat in fiecare an la data de 18 noiembrie.

Tinand cont ca foarte multe accidente de circulatie au avut ca principala cauza generatoare abaterile savarsite de catre pietoni, politistii de la Serviciul Rutier si cei de la Compartimentul Analiza si Prevenirea Criminalitatii au stat de vorba cu oamenii si le-au reamintit de ce este important ca fiecare participant la trafic, indiferent de calitatea pe care o are, trebuie sa respecte cu strictete regulile de circulatie pe drumurile publice.

Cu toate ca, inca de la varsta prescolara, invatam cum si pe unde avem voie sa traversam strada, multi dintre noi ignora faptul ca traversarea nu se face in fuga, nici prin spatele sau prin fata mijloacelor de transport in comun stationate, nici ascultand muzica in casti sau vorbind la telefon.

Traversarea se face perpendicular pe axul drumului, in pas vioi, prin locuri special amenajate sau, cand acestea nu exista, pe la coltul intersectiei, dupa o asigurare temeinica. Pietonii trebuie sa stie faptul ca o masina nu poate opri instantaneu si ca spatiul de franare depinde atat de starea carosabilului, cat si de atentia sau de viteza de reactie a soferului.

Pentru ca siguranta in trafic depinde de fiecare in parte, politistii le-au explicat pietonilor ca alcoolul are aceleasi efecte asupra lor la fel ca si asupra soferilor, afectandu-le perceptia, capacitatea de concentrare, echilibrul si viteza de reactie.

Activitatea a avut ca scop constientizarea pietonilor cu privire la respectarea celor mai elementare reguli de circulatie pe drumurile publice, pentru prevenirea implicarii lor in accidente rutiere, dar si pentru faptul ca fiecare cetatean participant la trafic este un exemplu pentru ceilalti si, in special, pentru generatiile tinere care au tendinta sa preia cu usurinta anumite conduite.

Zilele urmatoare politistii de la Serviciul Rutier vor continua aceste activitati si pentru impunerea legii in randul acestei categorii de participanti la trafic.

Comentarii

comentariu

About the Author

-