Published On: mar, Noi 13th, 2012

AJOFM stimuleaza mobilitatea fortei de munca, prime pentru brailenii care se angajeaza departe de casa

Share This
Tags

* Persoanele care se angajeaza in alta localitate decat cea de domiciliu in perioda in care primesc indemnizatie de somaj pot primi o prima de incadrare sau o prima de instalare *

Cei care beneficiaza de indemnizatie de somaj dar in perioada in care primesc aceasta indemnizatie reusesc sa obtina un loc de munca in alta localitate situata la o distanta mai mare de 50 de km de localitatea de domiciliu, pot primi o prima de incadrare.

Prima de incadrare este neimpozabil egala cu de doua ori nivelul indicatorului social de referinta, in vigoare la data accordari. Aceasta se accorda persoanelor care in perioada in care beneficiaza de indemnizatii de somaj se incadreaza, cu program normal de lucru, pentru o perioada de cel putin 12 luni, potrivit legii, intr-o localitate situata la o distanta mai mare de 50 km de localitatea in care isi au domiciliul stabil.

Daca intr-o perioada mai mica de 12 luni de la data incadrarii in munca angajatul inceteaza raporturile de munca din motive imputabile lui va treui sa restituie integral prima.

Inafara de prima de incadrare se poate primi si o prima de instalare. Aceasta se accorda persoanelor care in perioada in care beneficiaza de indemnizatii de somaj se incadreaza, cu program normal de lucru, pentru o perioada de cel putin 12 luni, potrivit legii, intr-o alta localitate si isi schimba domiciliul. Prima de instalare este neimpozabila, egala cu de sapte ori nivelul indicatorului social de referinta, in vigoare la data instalarii. Aceasta prima se restituie integral de catre angajat daca, intr-o perioada mai mica de 12 luni, de la data incadrarii in munca, inceteaza raporturile de munca din motive imputabile lui.

Comentarii

comentariu

About the Author

-