Published On: Soare, Noi 4th, 2012

Agricultorii braileni primesc ajutor de la stat

Share This
Tags

* Pana la finele acestui an, agricultorii braileni vor primi bani de la bugetul de stat * Sprijinul financiar este acordat numai acelora a caror culturi agricole au fost distruse de conditiile meteo drastice din iarna *

In sfarsit agricultorii braileni au un motiv pentru a se bucura, mai ales dupa toate “palmele” pe care le-au primit culturile lor in iarna trecuta. La Braila inca nu s-a facut o situatie a cultivatorilor care au fost loviti de soarta, dar se preconizeaza a fi un numar de aproximativ 650.

Conform actului normativ aprobat de Guvern, legumicultorii, care sunt persoane fizice, vor primi 18 lei pe metru patrat pentru geam si 2,25 lei/mp pentru folia de plastic, iar producatorii agricoli care au statut juridic, vor incasa 24 lei/mp pentru geam si 3 lei/mp pentru folia de plastic. Despagubirile se vor acorda in functie de suprafata afectata. Desi vestea primirii acestor despagubiri nu face decat sa-i bucure pe agricultorii braileni, ei tot sunt necajiti ca recolta din acest este una mult prea scazuta fata de cea obtinuta in 2010 si 2011.

Daca ne uitam si-n gradina vecinilor, putem spune ca galatenii stau mai bine la acest capitol, comparativ cu noi. Astfel se face ca, la Galati sunt 900 de fermieri care au primit ajutor de la stat, iar suma despagubirilor acordate este de 2 milioane lei, cea mai mare pondere din aceasta valoare fiind repartizata legumicultorilor din comuna Matca.

Comentarii

comentariu

About the Author

-