Published On: vin, Noi 9th, 2012

Activitate pentru prevenirea si combaterea delicventei juvenile, copilaria dupa gratii

Share This
Tags

* Florin Chilian a sustinut un spectacol extraordinar pentru minorii si tinerii din penitenciarul Tichilesti *

Joi la Penitenciarul de Minori si Tineri Tichilesti, in cadrul proiectului “Copilaria Dupa Gratii”, a avut loc o ampla activitate pentru prevenirea si combaterea delicventei juvenile.

Activitatea a fost rezultatul  initiativei comune a Administratiei Nationale a Penitenciarelor, Fundatiei “Acasa”, Bucuresti si a artistului Florin Chilian, in  beneficiul minorilor si tinerilor care sunt privati de libertate, copii aflati in custodia Fundatiei “Acasa” si elevi  ai  Scolii Gimnaziale  din  Tichilesti.

Ziua a debutat cu vizitarea camerelor de detinere de catre oaspeti, urmata de o masa rotunda la care s-au purtat discutii libere pe tema  identificarii cauzelor  savârsirii  de  infractiuni, a consecintelor  adoptarii unui comportament delicvent si a impactului acestuia asupra minorului insusi precum si asupra familiei sale.

Intâlnirea a dat prilejul minorilor aflati in executarea pedepselor privative de libertate sa impartaseasca din trairile lor, copiilor Fundatiei Acasa si elevilor tichilesteni, discutiile fiind moderate de reprezentanti ai celor trei parteneri implicati, deopotriva educatori si psihologi si de artistul Florin Chilian. Dezbaterile  in  legatura  cu  faptele  comise  si  consecintele  lor  constituie  modalitati  eficiente  de  prevenire  a  comiterii  unor  fapte  reprobabile.

Internarea  minorilor  si  tinerilor  in  penitenciare  nu  inseamna  izolarea  fata  de  comunitate, desele  intâlniri  cu  colegi  de  generatie  de  la  diverse  scoli  constituie  importante  momente  de  reflexie pentru  persoanele  private  de  libertate  si  de  invataminte  pentru  ceilalti.

Proiectul si-a propus sa completeze si sa consolideze anumite deprinderi de autonomie sociala, centrate pe componente esentiale ale personalitatii cum ar fi cresterea capacitatii de relationare si integrare sociala , dezvoltarea de abilitati de comunicare, optimizarea comportamentala.

Fara indoiala ca versul plin de intelesuri si chitara lui Florin Chilian au deschis ochii mintii celor 100 de participanti, minori si tineri din cadrul celor trei institutii, intr-un minispectacol sustinut la Caminul Cultural din Tichilesti .

Comentarii

comentariu

About the Author

-