Published On: mie, Noi 14th, 2012

Actiunea “Tu decizi! Voteaza legal!”, a inceput

Share This
Tags

* Pana pe 9 decembrie politistii brsileni vor demara ample activitati in cadrul campaniei “Tu decizi! voteaza legal!” * scopul actiunilor constau in informarea, prevenirea si constientizarea cetatenilor cu drept de vot aspra sanctiunilor ce se aplica in cazul nerespectarii legislatiei in vigoare *

Ca urmare a alegerilor pentru functiile de senator si deputat, politistii au inceput derularea campaniei impotriva votului ilegal, intitulata “Tu decizi! Voteaza legal!”.

Pentru promovarea mesajului campaniei, la nivelul Ministerului Administratiei si Internelor sunt realizate, prin mijloace proprii, 60.000 afise tip A2, 500.000 flyere tip A6, precum si sporturi audio si video.

Judetului Braila, i-au fost repartizate, pentru a fi distribuite in cadrul activitatilor de informare si constientizare derulate in plan local, un numar de 8.000 de flyere si 900 de afise.

“Aceasta campanie are drept obiective informarea cetatenilor asupra sanctiunilor legale prevazute de legislatia electorala sI constientizarea acestora pentru a asigura o buna desfasurare a activitatii electorale. IPJ Braila pune mare accent pe aceasta campanie de prevenire. Ne dorim ca mesajul nostru sa ajunga si sa fie receptat adecvat de cetateni, astfel incat sa nu fim nevoiti sa aplicam sanctiuni legale atat pentru incidentele de pe durata campaniei electorale, cat si-n ziua alegerilor si-n perioada urmatoare. Efectivele tuturor structurilor Ministerului Administratiei si Internelor reprezentate la nivelul judetului Braila vor desfasura, pana pe data de 9 decembrie, intalniri cu cetatenii atat in mediul urban, cat si in mediul rural. Recomandarile preventive adresate cetatenilor cu drept de vot vor fi sustinute si de pliantele care contin mesajul campaniei de informare si care vor fi inmanate acestora. Politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Braila asigura cetatenii ca vor actiona ferm fata de orice incalcare a legii si vor manifesta echidistanta indiferent de calitatea celor care incalca normele legale in vigoare”, a declarat inspectorul sef al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Braila, Mircea Vizitiu.

* Ample actiuni de prevenire *

Potrivit inspectorului principal de politie Simona Costescu, de astazi pana pe 7 decembrie, politistii de la mai multe departamente vor desfasura actiuni de prevenire a ilegalitatilor electorale.

“Astazi, de la ora 17.00, politistii vor actiona pe DN 2B si DE 584, impartind veste reflectorizante biciclistilor si carutasilor. Aceasta este o activitate complementara, pe linie rutiera. Joi, 15 noiembrie, de la ora 11.00, politistii de la Criminalistica si cei de la Proximitate vor desfasura o prima activitate, pe }os. Buzaului – Radu Negru, in cadrul careia vor aplica pliante la toate asociatiile de proprietari din Braila. Saptamana viitoare ne-am propus o activitate de tip caravana, in functie de conditiile meteo, aceasta cuprinzand localitatile Satuc Cazasu, Tudor Vladimirescu si Martacesti. Vom merge pe strazile localitatilor, impreuna cu politistii de la Sectia 1 si 2 de Politie Rurala si vom purta discutii cu cetatenii. In saptamana 26 – 30 noiembrie, o alta actiune tip caravana o vom desfasura in Chiscani si Tichilesti, cu sprijinul politistilor de la Sectia de Politie Rurala Chiscani. Tot in aceasta perioada, impreuna cu politistii de la Biroului de Proximitate, vom derula o activitate in municipiu, in speta pe B-dul Dorobantilor. In prima saptamana a lunii decembrie, 3 – 7 decembrie, IPJ Braila, IJJ Braila si ISU Braila vor demara o actiune comuna, similara celor desfasurate in campaniile de constientizare a populatiei cu privire la votul ilegal. Zonele vizate sunt cele aglomerate, in special pietele agroalimentare. Politistii de la Biroul de Ordine Publica, din cadrul Politiei Municipiului Braila, vor fi prezenti in mijloacele de transport in comun pentru afisarea materialelor informative preventive”, a precizat inspectorul principal de politie al IPJ Simona Costescu.

* Jandarmii braileni, prezenti la datorie *

Plutonierul Sorin Neftode, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Jandarmi Judetean (IJJ) Braila, a mentionat ca jandarmii braileni vor fi organizati in subunitati de interventie care vor asigura ordinea publica.

“In perioada campaniei electorale, Jandarmeria Braila va asigura ordinea publica la toate manifestarile circumscrise alegerilor, precum si la celelalte manifestari culturale, sportive, religioase, ce se vor desfasura pe raza judetului Braila. Jandarmii braileni vor asigura protectia transportului buletinelor de vot si a celorlalte materiale atat pe timpul transportului acestora la BEJ, cat si pe timpul depozitarii, pana la predarea acestora catre presedintii sectiilor de votare. In zilele de 8 si 9 decembrie, IJJ Braila va asigura protectia unui numar de 72 sectii de votare, situate in 38 locatii, atat in municipiul, cat si in judetului Braila. La  aceasta misiune va participa un numar total de 187 jandarmi. Pe 8 decembrie va fi asigurata protectia transportului buletinelor de vot la sectiile de votare din municipiul Braila. In ziua votarii, inspectoratul nostru va constitui subunitati de interventie dispuse in judetului Braila, cu un efectiv total de 100 jandarmi, care vor avea misiunea de a restabili ordinea publica atunci cand aceasta este tulburata si poate afecta buna desfasurare a procesului lectoral. Dupa terminarea procesului de votare, efectivlele Jandarmeriei brailene vor asigura protectia transportului proceselor verbale cu rezultatul votarii, la sediul BEJ, unde va fi instituit si un dispozitiv de asigurare a masurilor de ordine in vederea prevenirii actelor de tulburare a ordinii publice”, a declarat purtatorul de cuvant al IJJ Braila.

Totodata, IJJ Braila va asigura si protectia transportului proceselor verbale cu rezultatul votarii la sediul Biroului Electoral Central din municipiul Bucuresti.

* Activitati mediatizate la tv si radio *

Campania “Tu decizi! Voteaza legal!” se adreseaza in general tuturor cetatenilor romani cu drept de vot si, in special, tinerilor care implinesc 18 ani, celor care voteaza pentru prima data.

In cadrul actiunilor campaniei, pentru promovarea mesajului acesteia, vor fi postate afise in locuri accesibile, cu vizibilitate mare, vor fi distribuite pliante – cu preponderenta in mediul rural si in locurile cu trafic ridicat (in perioada campaniei electorale), respectiv in sectiile de votare (in ziua votului). In ceea ce priveste spoturile TV si audio, acestea vor fi difuzate la posturile centrale si locale de televiziune si radio. O parte semnificativa a promovarii campaniei o reprezinta comunicarea online, care cuprinde mediatizarea mesajelor si materialelor campaniei pe web-site-ul www.votlegal.mai.gov.ro, portal care include si un flux de stiri actualizat in mod dinamic (cu informatii, foto si fisiere audio-video). Accesul direct la informatiile campaniei va fi asigurat prin intermediul banner-ului web de pe toate site-urile structurilor MAI si ale institutiilor partenere, precum si prin utilizarea platformelor on-line – Facebook, Twitter, YouTube.

Mentionam ca la conferinta au participat si membrii Centrului Judetean de Comunicare, constituit pe perioada campaniei electorale si a alegerilor pentru Parlamentul Romaniei, precum si coordonatorul Compartimentului de Analiza si Prevenirea Criminalitatii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-