Published On: vin, Noi 2nd, 2012

A vrut sa fure diverse bunuri, dar s-a razgandit

Share This
Tags

*  Un minor Brailean, de 16 ani, a patruns intr-un imobil cu intentia de a fura diverse bunuri, dar s-a razgandit * Motivul l-a constat gasirea de fier vechi de pe urma caruia putea obtine bani frumosi *

La finele lunii trecute, procurorii braileni au avut de rezolvat un alt caz de tentativa la furt calificat in forma continuata, infractiune prevazuta de art. 20 raportat la art. 208 din Codul penal. In data de 10 aprilie, un barbat sesiza organele de Politie ca persoane necunoscute au patruns intr-un imobil nelocuit, situat pe strada Mihai Bravu nr. 185, de unde au incercat sa sustraga bunuri.

Ajunsi la fata locului, politistii au observat ca usa metalica de la marchiza prezenta urme de fortare prin indoire, dar se afla in pozitia inchis si asigurat, o fereastra prevazuta cu gratii avea urme de fortare prin indoire, iar usa de acces dinspre prima camera catre antreu avea unul dintre geamuri spart.

Astfel, s-a stabilit urmatoarele aspecte: fragmentele de urma digitala ridicate de pe tocul ferestrei cu gratia fortata au fost create de degetul mare si cel mijlociu, de la mana stanga, a invinuitului Viorel Daniel Lupu. Cu ocazia audierii, vinovatul a recunoscut fapta comisa pe 9 aprilie, in jurul orei 16.00. Pe data de 15 aprilie, organele legii din nou erau sesizate cu privire la un al doilea caz de spargere a unei locuinte de pe strada Grivitei nr. 434, in care nu statea nimeni.

“Cercetarile efectuate au condus la identificarea faptuitorului in persoana invinuitului Viorel Daniel Lupu, in varsta de 16 ani. La cateva zile dupa comiterea primei fapte, in jurul orei 20.30, in timp ce se deplasa pe strada Grivitei a observat ca imobilul cu numarul 434 este nelocuit. Prin escaladarea gardului, a patruns in curtea imobilului, dupa care a mers la o magazie ce avea usile asigurate cu un cablu. Invinuitul a tras de acest cablu, a patruns in magazie, de unde a scos mai multe bibelouri, telefoane fixe si un calculator, pe care le-a asezat pe o bancuta. Intrucat a gasit fier vechi, a parasit imobilul fara a sustrage bunurile. Faptele invinuitului Viorel Daniel Lupu intrunesc elementele constitutive ale infractiunii de tentativa la furt calificat prevazuta de art. 20 raportat la art. 208 din Codul penal, cu aplicare art. 99 alin. 2 din Codul penal. Avand in vedere ca invinuitul la data savarsirii faptelor avea varsta de 15 ani, urmeaza a fi retinute dispozitiile art. 99 alin. 2 din Cod penal”, este stipulat in rechizitoriul intocmit de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Braila.

Anchetatorii au dispus astfel trimiterea in judecata, in stare de libertate a lui Viorel Daniel Lupu, in varsta de 16 ani, sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de furt calificat, in forma continuata, prevazuta de art. 20 raportat la art. 208 al 1-209 alin. 1 lit. g si I, cu aplicare art. 41 alin. 2 si art. 99 alin. 2 din Codul penal.

Comentarii

comentariu

About the Author

-