Published On: joi, Noi 29th, 2012

2013 a fost desemnat Anul european al cetatenilor

Share This
Tags

* La 20 de ani de la introducerea cetateniei ue, anul 2013 a fost desemnat in mod oficial ca „Anul european al cetatenilor” *

Anul 2013 se va concentra atat pe ceea ce s-a facut deja pentru cetateni, cat si pe oferirea unui raspuns la asteptarile acestora in ceea ce priveste viitorul. Decizia Parlamentului European si a Consiliului referitoare la propunerea Comisiei Europene a fost publicata pe 23 noiembrie in Jurnalul Oficial. Evenimentele care vor avea loc pe parcursul anului european vor explica modul in care oamenii pot beneficia in mod direct de drepturile lor in UE,dar sI de politicile si programele existente. Anul european va stimula organizarea, la nivelul UE, a unei dezbateri cu cetatenii cu privire la modul in care ar trebui sa arate Uniunea Europeana in viitor si la reformele necesare pentru imbunatatirea vietii de zi cu zi.

Anul european al cetatenilor coincide cu cea de a 20-a aniversare a instituirii cetateniei Uniunii, cu ocazia intrarii in vigoare a Tratatului de la Maastricht in 1993. Pentru a pregati anul european, Comisia Europeana a organizat, in perioada 9 mai – 9 septembrie 2012, o ampla consultare publica in care cetatenii au fost intrebati despre problemele cu care s-au confruntat in exercitarea drepturilor lor in calitate de cetateni ai UE.

Anul european al cetatenilor va fi lansat in mod oficial printr-o dezbatere cu cetatenii care va avea loc la Dublin pe 10 ianuarie 2013.

Comentarii

comentariu

About the Author

-