Published On: joi, Noi 8th, 2012

”As vrea sa pun si eu o caramida pentru a reda stralucirea de altadata a Brailei”

Share This
Tags

Catalin Boboc. 36 ani, casatorit, un copil. Scurta carte de vizita. Numai ca, la 36 de ani, Catalin Boboc s-ar putea lauda -desi nu o face -, cu o bogata experienta. Om de afaceri, consilier judetean, consilier al ministrului agriculturii, Dan Motreanu, vicepresedinte al Consiliului Judetean Braila. Este absolvent al Facultaţii de Drept si al unui master in Marketing. A intrat in politica foarte tanar, pentru ca a crezut ca implicarea este solutia. A ales tabara liberala, unde a considerat si considera ca se poate exprima cel mai bine. Este presedintele Filialei Judetene a PNL Braila. Acum, a stat de vorba cu reporterii InfoBraila, dintr-o alta postura: candidat din partea Uniunii Social-Liberale (USL) pentru Colegiul II Senat Braila.

  1. 1. Ce reprezinta aceste alegeri pentru USL?

Evident, un test si o mare provocare. Referendumul a fost o batalie, pentru ”razboiul” din aceasta toamna. Am castigat batalia, in conditiile in care peste sapte milioane de romani au iesit din casa, sa-si exprime punctul de vedere, indiferent de ce s-a intamplat ulterior. Acum, nu mai e la mijloc o idee, ci mai mult: venim noi in fata electoratului, iar oamenii vor decide daca suntem buni sau nu. E un test si pentru ca vom vedea cum functioneaza propriile armate, cum ne mobilizam… Constat ca am vorbit in termeni de lupta si poate cititorii o sa-si faca o impresie gresita despre mine. Plec in campania care incepe astazi cu ganduri pasnice fata de contracandidati, vreau o dezbatere de idei, din care sa castige Braila, brailenii, si nu o balacareala generalizata. Singurul lucru pentru care sunt dispus sa ma lupt ca la un razboi adevarat sunt ideile pe care le am si care ar putea schimba ceva in bine, pentru oameni.

  1. 2. Ce te recomanda pentru aceasta functie?

Cred ca dorinta de a face bine, de a ma implica, de a rezolva problemele oamenilor. Apoi, experienta pe care am acumulat-o in acesti ani, in administratia locala, dar si in administratia centrala. In general, nu ma bag in lucruri la care nu ma pricep. Chiar vreau sa fiu util, sa preiau o problema din lumea reala si sa o rezolv. Am sa va dau un exemplu simplu: am fost consilierul ministrului agriculturii, Dan Motreanu. Știam cu ce probleme se confrunta fermierii din judetul Braila, dar si din intreaga tara, asa ca am propus un act normativ, prin care APIA sa emita certificate producatorilor, care au constituit pentru banci garantia ca isi vor recupera banii. Sunt un om pragmatic si care vad realitatile asa cum sunt ele.

  1. 3. Ce reprezinta Braila pentru tine?

E locul copilariei, al adolescentei. Aici m-am casatorit, aici s-a nascut Alex. Aici sunt ai mei. Ce sa fie altceva decat acasa, o casa pe care nu am vrut sa o parasesc, desi as fi avut posibilitatea, sa ma mut la Bucuresti sau in alta parte. Braila e un loc de care sunt foarte legat, dar si un proiect. As vrea ca lucrurile sa se miste mai repede, ca acest loc sa se dezvolte cu o viteza mai mare, ca oamenii sa se simta mai bine aici si sa zambeasca mai mult. As vrea sa pun si eu o caramida pentru a reda stralucirea de altadata a Brailei. Am o gramada de idei pentru Braila, dar am in cap si multe legi care s-ar putea modifica, pentru a ajuta oamenii acestui loc.

  1. 4. De ce parlamentar?

Sa ne intelegem bine: nu ma duc in parlament in cautarea unui loc de munca, nici ca sa ridic o indemnizatie. Din fericire, sunt om de afaceri si am un nivel de trai suficient de bun. Ma duc sa fac treaba. Mai ales ca eu consider ca starea actuala din societatea romaneasca a fost cauzata tocmai de legile ambigue, care au lasat mereu loc la interpretari. Avem nevoie de legi ferme si pe care toata lumea sa le aplice, fara nicio portita. Asa cum v-am spus, chiar am in minte cateva lucruri care trebuie modificate, si as incepe cu legislatia ce reglementeaza irigatiile, de exemplu. Chiar cred in sansa agriculturii romanesti si in necesitatea ca acest domeniu sa capete importanta cuvenita. Am duce-o cu totii cu mult mai bine, nu ne-am mai confrunta cu preturi atat de mari. Am fost mereu omul caruia nu i-a placut sa stea pe margine sa se uite. Am preferat sa ma implic. Cred ca am atins maturitatea necesara, dar si experienta care sa imi permita sa iau decizii corecte. Eu stiu ca oamenii nu mai au incredere in parlamentari. Eu nu promit nimic, dar chiar vreau sa fac treaba in Parlamentul Romaniei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-