Published On: lun, Noi 19th, 2012

“Tu decizi! Voteaza legal!”

Share This
Tags

* In week-end-ul trecut, politistii si jandarmii braileni s-au intalnit cu locuitorii urbei pentru a le transmite mesajul campaniei  „Tu decizi! voteaza legal!” *

Sambata si duminica, politistii si jandarmii braileni s-au intalnit cu cetatenii din municipiu si le-au impartit pliante cu mesajul campaniei „Tu decizi! Voteaza legal!”, aducandu-le la cunostinta scopul acesteia, precum si sanctiunile ce se aplica in cazul [n care se depisteaza nerespectarea legislatiei electorale in vigoare.

Potrivit Biroului de presa al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Braila, politistii din cadrul compartimentului Analiza si Prevenirea Criminalitatii si cei de la Biroul Proximitate au demarat activitatile din cadrul campaniei nationale de responsabilizare a populatiei „Tu decizi! Voteaza legal!”.

Activitatea s-a desfasurat in municipiul Braila, pe strazile din doua cartiere ale orasului, fiind impartite flyere cu mesajul campaniei cetatenilor care au fost sfatuiti sa nu primeasca mita si sa nu se lase influentati la exercitarea dreptului de vot. Politistii le-au explicat brailenilor ca libertatea de exprimare a optiunii electorale este garantata prin lege, ca nimeni nu are dreptul sa le influenteze alegerea si ca fiecare este dator sa ia atitudine sau sa sesizeze autoritatile competente atunci cand observa sau au suspiciuni ca legislatia electorala ar putea fi incalcata.

“In cadrul acestei campanii, jandarmii braileni au desfasurat, sambata, 18 noiembrie, pe timpul meciului de handbal care a avut loc la Sala Polivalenta din municipiu, activitati de informare a cetatenilor cu privire la riscul nerespectarii legislatiei referitoare la procesul electoral. Peste 1.500 de suporteri si braileni aflati in trecere in acea zona au primit pliante cu recomandarea de a respecta prevederile legale in vigoare si au fost indemnati sa anunte, prin numarul unic de urgenta 112, orice incident care are legatura cu procesul electoral. La intrarea in sala, dar si in alte locuri cu vizibilitate mare, jandarmii au postat afisele cu mesajul campaniei desfasurate de Ministerul Administratiei si Internelor”, a precizat inspector principal de politie Jenel }ogor, purtatorul de cuvant al IPJ Braila.

Efectivele tuturor structurilor Ministerului Administratiei si Internelor, reprezentate la nivelul judetului Braila, vor desfasura, pana pe data de 9 decembrie, intalniri cu cetatenii cu drept de vot atat in mediul urban, cat si in mediul rural, si le vor adresa recomandari preventive sustinute de pliantele care contin mesajul campaniei de informare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-