Published On: vin, Noi 2nd, 2012

“Drumuri si Poduri” jefuita de o gasca de cartier

Share This
Tags

* Dupa ce au pradat societatea Brqileana “Drumuri si poduri” sa Braila, infractorii au intrat pe mana justitiei * Trei dintre invinuiti sunt cercetati penal in stare de arest preventiv *

Pe data de 31 octombrie, Parchetul de pe langa Judecatoria Braila a anchetat penal sase braileni, dintre care sunt doi minori.

Potrivit rechzitoriului, cei sase anchetati sunt Laurentiu Marian Murgu (LMM) in varsta de 18 ani, Ionut Marius Murgu (IMM) de 22 de ani, Ionut Costel Chiriac (ICC) de 18 ani, Adrian Enache (AE) de 18 ani, Gabriel Marian Toader (GMT) de 15 ani si Nelu Daniel Ferariu (NDF) de 16 ani.

Primii trei inculpati sunt cercetati in stare de arest preventiv, sub aspectul savarsirii a mai multor infractiuni.

“LMM este cercetat in stare de arest preventiv sub aspectul savarsirii a doua infractiuni de furt calificat. IMM si ICC sunt si ei cercetati sub aspectul savarsirii unor infractiuni de furt calificat. In noaptea de 3 spre 4 septembrie, inculpatii LMM, ICC, GMT si NDM au sustras bunuri din magazia societatii “Drumuri si Poduri” Braila, situata pe Calea Calarasilor, km 10. Cei patru tineri au patruns in incinta in jurul orei 3.00. GTM a desfacut suruburile de fixare ale geamului iluminator, cu ajutorul unui patent. Ajunsi in interiorul magaziei, GTM si ICC au sustras trei pichamere, o motopompa si doua unitati centrale de calculator, pe care le-au legat de un cablu, acestea fiind scoase de NDF si LMM, care se aflau pe acoperisul imobilului. Pe 21 septembrie, GMT si NDF au oferit spre vanzare unui brailean, bunurile pe care le-au sustras. Acesta din urma, le-a solicitat celor doi minori sa consemne faptul ca, bunurile nu au fost furate, lucru pe care l-au confirmat. Dupa ce au intrat in posesia celor 1.000 de lei, suma a fost impartita in mod egal intre LMM, GMT si NDF, iar lui ICC i-au dat doar 30 de lei. Potrivit raportului de expertiza tehnica judiciara, valoarea bunurilor sustrase si recuperate este de 10.867 de lei. Valoarea unitatii de calculator care nu a fost recuperata este de 55 de lei”, dupa cum se precizeaza in rechizitoriul intocmit de procurorii braileni.

* Brailean jefuit in toiul noptii *

Din cercetarile efectuate de judiciarsti in legatura cu intrarea prin efractie a unor necunoscuti intr-o locuinta de pe Calea Calarasilor, anchetatorii au stabilit ca autorii faptei sunt LMM, IMM si minorul AE.

Intr-una din nopti, cei trei stiind ca vecinul lor este plecat de la domiciliu, in jurul orei 24.00 au intrat in apartamentul partii vatamate, de unde sustras un DVD Player, o butelie de aragaz, trei ceasuri barbatesti, o patura, doua perechi de pantofi, doua parfumuri si trei pachete de cafea. Bunurile au fost coborate pe geam cu ajutorul unui cablu, fiind preluate de IMM. Obiectele sustrase au fost duse la locuinta inculpatilor LMM si IMM.

* Infractorii trimisi in judecata *

In baza amplelor anchete efectuate de procurorii Parchetului, s-a dispus trimiterea in judecata in stare de arest preventiv a inculpatilor LMM, IMM si ICC, precum si punerea in miscare a actiunii penale si trimiterea in judecata in stare de libertate a lui AE si GMT. In ceea ce priveste fapta comisa de NDF, anchetatorii continua cercetarile.

Comentarii

comentariu

About the Author

-