Published On: mar, Noi 13th, 2012

“Din respect pentru Braila, Guvernul trebuie sa aloce urgent fondurile necesare functionarii spitalelor brailene” Alexandru Nazare cere bani pentru spitale

Share This
Tags

Co-presedintele ARD Braila, Alexandru Nazare, a criticat astazi decizia Ministerului Sanatatii de a întarzia alocarea fondurilor necesare functionarii spitalelor din Braila, desi în urma rectificarii bugetului de stat Ministerul Sanatatii a primit peste 150 milioane de lei în acest scop. Alexandru Nazare spera ca noul ministru al sanatatii, domnul Raed Arafat, va urgenta alocarea fondurilor aferente lunilor noiembrie si decembrie ale acestui an pentru functionarea spitalelor brailene, considerand în acelasi timp ca situatia este o noua dovada a lipsei de respect a USL pentru comunitatea din Braila.

“Vina apartine în primul rand premierului Ponta pentru ca în calitate de ministru interimar la Sanatate pana acum cateva zile, a tratat fara respect Braila, punand-o pe ultimul loc în lista sa de preocupari. E de fapt o atitudine generalizata a USL-ului fata de Braila, pentru ca nici reprezentantii lor locali nu au facut vreun demers în acest sens. În ultima luna de zile este deja al doilea exemplu de lipsa de respect pentru Braila dupa povestea demna de Caragiale legata de demiterea prefectului. Am speranta ca noul ministru al Sanatatii, domnul Arafat, va întelege situatia dificila cu care se confrunta Spitalul Judetean, Spitalul de Psihiatrie si Spitalul de Pneumoftiziologie, si va asigura finantarea pentru ca ele sa functioneze normal si în aceste ultime doua luni ale anului. Este impardonabil sa favorizezi acumularea de noi arierate care mai apoi vor genera penalitati, doar pentru că Braila nu are un cuvant greu de spus la Bucuresti. Vreau sa reamintesc ca în cazul în care nu exista fonduri pentru spitalele din Braila din cele 150 milioane alocate la rectificare, exista si posibilitatea alocarii acestor bani din rezerva de stat. Important este sa existe vointa si respect pentru Braila, fondurile se pot gasi cu siguranta”, a precizat co-presedintele ARD, Alexandru Nazare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-