Published On: Soare, Oct 21st, 2012

Zi plina de evenimente culturale

Share This
Tags

* Vineri, 19 octombrie, au avut loc o serie de manifestari culturale, printre ele fiind cea de la scoala dinChiscani si cea de la Muzeul Brailei *

Caravana proiectului educational „Educatia pentru patrimoniu, o forma alternativa de cunoastere a istoriei” s-a oprit vineri, 19 octombrie 2012, la ora 12.00, la scoala cu Clasele I-VIII Chiscani din judetul Braila. Viorel Stoian si dr. Niculina Dinu, muzeografi In cadrul Sectiei Istorie a Muzeului Brailei, au prezentat elevilor claselor a VII-a si a VIII-a, Indrumati de prof. Geanina Mageanu, subiecte legate de patrimoniul cultural, valorile de patrimoniu din comuna si masuri de protejare si pastrare a acestora.

In aceeasi zi, la Muzeul Brailei a avut loc simpozionul „Prietenia istorica romano-turca In zona Dunarii si a Marii Negre”. Cu ocazia celei de-a 89-a aniversari a proclamarii Republicii Turcia, Muzeul Brailei, In colaborare cu Centrul de Studii Turce „Dimitrie Cantemir” al Universitatii Bucuresti, Centrul Cultural Atatürk (Ankara) si Centrul Cultural Turc „Yunus Emre” (Constanta) pana pe 21 octombrie 2012, la Braila si Constanta, Simpozionul romano-turc cu tema „Prietenia istorica romano-turca In zona Dunarii si a Marii Negre”. Sesiunea de la Muzeul Brailei s-a desfasurat vineri, 19 octombrie, Incepand cu ora 9.30.

In cadrul sesiunii, la ora 12.10, a avut loc lansarea volumului „O istorie a relatiilor romano-otomane, cu documente noi din arhivele turcesti” a renumitului turcolog roman Mihai Maxim, aparut la Editura „Istros” a Muzeului Brailei.

Au sustinut comunicari: prof. dr. Mihai Maxim – directorul Centrului de Studii Turce „Dimitrie Cantemir” al Universitatii Bucuresti, prof. univ. dr. Ionel Candea – managerul Muzeului Brailei, Sayın Ali Karaçali – presedinte ad-interim la Centrul Cultural „Atatürk” Ankara, Sayın Hasim Koç – director al Centrului Cultural Turc „Yunus Emre” Constanta, Doç. Dr. Cezmi Karasu, Hakan Engin, prof. dr. Eugen Nicolae – director adj. al Institutului de Arheologie Bucuresti, Doç. Dr. Uğur Ünal – director general al Arhivelor de Stat de pe langa Presedintia Consiliului de Ministri din Turcia.

Comentarii

comentariu

About the Author

-