Published On: mar, Oct 23rd, 2012

Vor sa ne ARDa pervers

Share This
Tags

Alianta Romania Dreapta, sau ARD sunt pregatiti sa ne ARDa, sa le mai dam o data votul de incredere. Dupa un referendum esuat, in care USL a scos cetatenii la urne tocmai, pentru a scapa de PDL, in speta ARD, inca mai au speranta unui castig la alegerile parlamentare.

Chiar daca nu sunt constienti de lupta care o duc, cativa democrati-liberali stiu ca marele contra candidat defapt nu e USL, ci surpriza, PPDD. Se portiveste de minune proverbul “Cand doi se cearta, al treilea castiga”, motiv pentru care, probabil cei de la PPDD au asteptat pana in ultimul moment sa-si prezinte candidatii.

Nici de PDL nu imi e rusine, au stat mult si bine dupa USL si tot nu ne-au spus concret care sunt oamenii care ii scot in lupta.

Acum aceeasi oameni care ne-au impus “masurile de austeritate”, care au taiat pensiile, salariile si ajutoarele sociale vor sa ne ARDa din nou. Dupa ce au introdus fortat norme fara prea multa refexie si analiza au ratat ocazia de a lua deciziile, care ar fi corectat ineficientele sistemului. Acum ne cer din nou, sa-i votam!

Analistii dau vina pe criza politica, daca in 2010 micsorarea salariilor a avut efecte benefice, in 2012, economia Romaniei s-a dizolvat pur si simplu.

Austeritatea a devenit un cuvant care provoaca greata clasei mijlocii. Oameni care erau si asa necajiti au fost nevoiti sa inghita la rand cuvinte ca: micsorari, taieri, somaj, faliment, taxe si impozite.

In ciuda situatiei politice dificile care a dus in final la caderea Guvernului Boc si instaurarea USL-ului, FMI spunea: “performantele economice ale Romaniei in cadrul programului raman solide”. Chiar daca ar fi adevarat, desi nu se vede, aceste performante au fost facute cu sacrificiile oamenilor de rand. Cu restructurari si masuri deloc democratice.

Cu o astfel de popularitate, care si-au creat-o in randul romanilor de pretutindeni, singura sansa sa ne ARDa din nou ramane redistribuirea.

Comentarii

comentariu

About the Author

-