Published On: lun, Oct 15th, 2012

Voluntari straini la Pro Democratia

Share This
Tags

 * Asociatia Pro Democratia a primit de curand primii straini in cadrul organizatiei, care vor desfasura in Braila un stagiu de voluntariat *

 Asociatia Pro Democratia a fost acreditata in cadrul Programului European “Tineret in actiune”, putand sprijini tineri din tara sau din afara tarii care vor sa desfasoare stagii de voluntariat .

Tinerii sunt, incepand cu luna octombrie parte in Proiectul asociatiei “Voluntar azi, cetatean european activ maine”. Acestia vor ramane in Braila si vor desfasura activitati de voluntariat timp de 10 luni. Fabio Miguel Costa Fererri de Gusmao din Portugalia, Marta Jadwiga Chowaniec din Polonia si Maya Gavrilyuk din Georgia sunt tinerii voluntari care impreuna cu voluntarii romani vor ajuta comunitatea locala. Vor fi organizate in comun cu partenerii locali ai organizatiei dezbaterii si campaniei de informare si concursuri pe diverse teme care vor fi facute publice prin buletine informative de catre tinerii voluntari straini.In proiectele comunitare pe care voluntarii le vor dezvolta vor implica si tineri braileni. La finalul stagiului de 10 luni acestia vor realiza “Ghidul Tanarului European Activ”. Voluntarii vor invata sa vorbeasca limba romana in cadrul unor cursuri organizate special pentru ei. Pe langa limba romana vor studia notiuni de democratie, drepturile omului, mediere, negociere si principii ale Uniunii Europene.

Proiectul beneficiaza de finantare nerambursabila de 22199, 39 prin programul “Tineret in Actiune”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-