Published On: joi, Oct 4th, 2012

Un nou proiect Comenius la Scoala Gimnaziala Chiscani

Share This
Tags

Prescolarii Gradinitei Chiscani,vor invata sa se integreze unui stil de viata european, prin proiectul “Daily life through art” (Viața de zi cu zi prin arta). Tema proiectului va fi reliefata si prin produsele finale realizate de micutii nostrii, impreuna cu echipa, prin activitati specifice varstei lor.

La sfarsitul lunii trecute a avut loc activitatea de deschidere a proiectului multilateral Comenius, in cadrul caruia participa, alaturi de Roamania, Spania, Turcia, Polonia si Bulgaria. Proiectul are o durata de doi ani si se va derula in perioada 01.08. 2012 – 31. 07. 2014. Coordoantoarea proiectului, educator Radu Marina, a facut cunoscut invitatilor, parintilor si reprezentantilor comunitatii locale, activitatile propuse si obiectivele acestuia: promovarea coeziunii, echitatea sociala si a cetateniei active prin eliminare dezavantajelor educationale prin intermediul inaltei educatii timpurii de calitate, incurajarea  cooperarii intre tarile membre ale Uniunii Europene, prin limbajul universal al artei, imbunatatirea creativitatii si inovarea in educatia timpurie si de formare, constientizarea puternica  de a deveni cetatean European prin cooperarea dintre gradinite si nu in ultimul rand, schimbul de bune practici și experiențe pozitive în domeniul educației. Vizita inaugurala a proiectului va avea loc in Spania in luna noiembrie cand coordonatorii de proiect si directorii scolilor partenere se vor intalni pentru a se cunoaste si pentru a detalia activitatile proiectului.

Proiectul Comenius este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, prin Programul de Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii. (Mageanu Gianina, responsabil Proiecte si Programe de cooperare europeana)

Comentarii

comentariu

About the Author

-