Published On: lun, Oct 1st, 2012

Un milion de lei pentru campioana Oltchim

Share This
Tags

* Consiliul General al Municicpiului Bucuresti a aprobat un proiect prin care sponsorizeaza echipa Oltchim Ramnicu Valcea cu un milion de lei *

Problemele financiare ale echipei de handbal, generate de faptul ca SC Oltchim a sistat sponsorizarea catre club, sunt pe cale sa fie rezolvate pana la debutul Ligii Campionilor. OMV Petrom are toate sansele de a deveni principalul sponsor al formatiei valcene in acest sezon, dupa tratativele purtate in ultima perioada.

De asemenea primaria capitalei va sponsoriza cu un milion de lei echipa de handbal feminin Oltchim Ramnicu Valcea, suma urmand sa fie alocata din fondul de rezerva al municipalitatii, potrivit unui proiect de hotarare aprobat vineri de Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

Proiectul de hotarare are inclus in anexe un referat al presedintelui clubului Oltchim Ramnicu Valcea, in care se mentioneaza ca, in prezent, gruparea sportiva se confrunta cu o situatie financiara deosebit de grea si nu mai poate sustine echipa de handbal ferminin.

“Am dorit acest lucru, pentru ca este o echipa etalon a sportului romanesc. Este o datorie morala sa le ajutam, pentru ca aceste fete reprezinta o mandrie nationala, iar in acest an au sanse reale de a participa la o alta finala a Ligii Campionilor. Echipa este deja angrenata in competitii internationale si, fara acest sprijin financiar, nu ar mai fi putut participa la urmatoarele etape”, a spus Oprescu.

Potrivit proiectului, banii alocati vor fi destinati participarii echipei de handbal feminin la competitiile internationale in care aceasta este deja angrenata si anume Liga Campionilor.

Dupa supunerea la vot a proiectului, consilierii PDL din CGMB au contestat numaratoarea voturilor. Potrivit acestora, proiectul nu ar fi intrunit numarul de voturi necesare aprobarii, insa presedintele de sedinta a declarat proiectul ca fiind votat.

Chiar daca echipa va primi aceasta sponsorizare din partea Bucurestiului, Oltchimul va continua sa joace atat in campionat, cat si in Liga Campionilor la Valcea, orasul in care, de altfel, si-a creat renumele de “cea mai buna echipa de club din Romania”. Campioana Romaniei intentioneaza insa sa joace in Capitala partidele din fazele finale ale Ligii Campionilor si ca drept multumire pentru sprijinul acordat. “Daca vom ajunge in finala, intentionam sa jucam la Romexpo, unde am putea avea in spate 12.000-14.000 de spectatori. Ne gandim chiar si in semifi nale sa jucam in Bucuresti, ar fi si in interesul nostru”, a sustinut Petre Berbecaru.

Pana in faza semifinala a Ligii Campionilor, Oltchim va avea de sustinut sase partide la Valcea. Prima este programata pe 14 octombrie, cu Hypo Viena.

Oltchim face parte din grupa A a Ligii Campionilor, alaturi de Hypo Viena, Buxtehuder si Randers.

Comentarii

comentariu

About the Author

-