Published On: lun, Oct 8th, 2012

Tratative pentru un nou contract colectiv de munca

Share This
Tags

* Sindicalistii din invatamant se lupta pentru schimbarea actualului contract colectiv de munca *

Contractul colectiv de munca aflat in vigoare este un contract colectiv la nivel de unitate de invatamant ci nu la nivelul intregii ramuri a invatamantului. Acest tip de contract reprezinta pentru personalul din invatamant un minus si un impdiment. Sindicalistii au cerut schimbarea acestuia dar acesta se afla in vigoare pana la data de 30 noiembrie in urma unei hotarari judecatoresti ramase definitiva pana la acea data.

Momentan sindicalistii sunt in etapa de negociere. Liderul sindicatului din invatamant Braila, Valeriu Partene se afla la Bucuresti pentru a dezbate aceasta problema. Acesta a evidentiat necesitatea semnarii unui nou contract colectiv de munca in repetate randuri. “Speram ca pana la 30 noiembrie sa avem un contract colectiv care sa acopere intreaga ramura”, a declarat Valeriu Partene. Sindicatele la nivel national sunt pregatite cu un contract colectiv de munca unic la nivel de ramura de invatamant care asteapta doar sa ii permita legea sa poata fi discutat si semnat. “Ar fi minuat, pentru ca altfel lucrurile nu pot sa continue” a adaugat Valeriu Partene

Ultimul anagajament care a fost facut de oficialii Ministerului Educatiei cu privire la schimbarea contractului colectiv a fost facut de Ziua Mondiala a Educatiei, pe 5 octombrie. 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-