Published On: joi, oct. 11th, 2012

Tiranie si intimidare la O.A.M.M.R Braila

Share This
Tags

* Chiar daca este presedinte inca de la infiintarea O.A.M.M.R. Braila, Mariana Preda se tine de scaun cu orice pret, apeland la diverse metode pentru retragerea contacandidatiilor sai *

La cei 60 de ani, proaspat casatorita, Mariana Preda considera ca mai are mult de lucru la aceasta institutie unde ar vrea sa fie singurul candidat pe lista sau macar sa poata aranja alegerile. O data la patru ani se aleg reprezentantii in Adunarea Generala si membrii Consiliului Judetean, ai Ordinului Asistentilor medicali din Braila. Cu un numar impresionat de cotizanti, aproximativ 2000 de membrii, Mariana Preda se lauda ca toate realizarile sunt datorita ei. Probabil ca si alti asistenti medicali ar putea dovedi ca s-ar pricepe intr-o astfel de functie, insa doar partea materiala credem ca este motivul principal pentru care presedintele actual se tine de scaun. “Un grup de presiune care a facut o atmosfera neplacuta aici in sediu”, precizeaza Preda, ar fi ceva nesemnificativ, pentru ca ea nu ingradeste dreptul nimanui de a candida.

In cele cateva unitati sanitare brailene s-a afisat un document eliberat de O.A.M.M.R. care predeve ca depunerea dosarelor condidatior se face pana la data de 11 octombrie la orele 13:00, chiar daca legea electorala spune clar ca depunerea candidaturilor se face pentru turul I intre 11-12 octombrie pana la orele 16:00. Din sursele noastre am aflat ca Preda intentioneaza sa faca alegerile in spitale cu urne mobile, ca si cum asistentii ar suferi in paturi de spital, oricare dintre ei ar putea cobori pentru a vota secret intr-o incapere special amenajata. Dar cum nu conteaza ce votezi, conteaza cine iese, se pare ca observatorii care au un rol de a nu se frauda alegerile, lipsesc cu desavarsire si ca numele celor trei persoane care fac parte din subcomisie de vot, sunt  secrete. Nu am reusit sa obtinem nici o informatie din partea Marianei Preda referitoare la desfasurarea alegerilor deoarece: “Acestea sunt subiecte interne, iar persoanele care vor sa afle amanunte stiu prea bine deoarece sunt membrii de atatia ani”, a mai spus Preda.

Ne intrebam daca Preda ar iesi “basma curata” in urma unui control al Curtii de Conturi pentru banii pe care ii incaseaza in urma cursurilor efectuate pentru creditele asistentilor si pentru achizitionarea imobilului actual. Tot din sursele noastre am aflat ca imobilul ar fi estimat la 1,2 miliarde lei pe cand Preda se lauda ca a dat 3,6 miliarde lei. Contactata telefonic, aceasta a fost deranjata cand i-am cerut informatii despre cat a costat actualul sediu, precizand faptul ca: “Nu va intereseaza, aceasta este doar treaba mea”, a mai spus presedintele O.A.M.M.R. Braila. Speram ca nemultumirile asistentilor sa se faca auzite si ca drepturile acestora vor fi luate in seama.

Comentarii

comentariu

About the Author

-