Published On: joi, Oct 4th, 2012

Tinerii braileni se implica in ecologizarea Dunarii

Share This
Tags

* Lansarea Proiectului “Crestem in spiritul Dunarii” a avut loc astazi la Biblioteca Panait Istrati *

Proiectul care se deruleaza in perioada septembrie 2012 – februarie 2013 finantat de Comisia Europeana prin Programul Tineret in actiune isi propune sa implice tineri din Braila si din Chiscani in activitati prin care sa ajute mediul inconjurator, sa promoveze si sa creasca gradul de constientizare a necesitatii protectiei mediului inconjurator in special a spatiului dunarean. Din cele aproximativ 50 de proiecte depuse in acceasi perioada proiectul “Crestem in spiritul Dunarii” al Asociatiei Proilavia a ocupat locul 30 obtinand finantarea maxima.

Ideea proiectului a venit in urma unor intalniri intre membrii asociatiei si tineri din comuna Chiscani. Proiectul isi propune implicarea unui grup de 25 de tineri dintre care cinci sunt deja inclusi in proiect fiind cei de la care a pornit ideea proiectului. Alti tineri vor fi recrutati prin vizite in scolile din Braila.

Activitatile care se vor desfasura in cadrul acestui proiect constau in vizite de lucru in diferite locatii, sesiuni de creatvitate si inovatie, campanii de informare si inovare atAt pe strada cat si online. Proiectul are doua module de curs: Managementul Voluntarilor si Lucrul in echipa. Echipa proiectului va vizita locatii precum Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunarii, Complexul muzeal de Stiinte ale Naturii din Galati si Balta Mica a Brailei.

Tinerii implicati in proiect vor confectiona costume in marime naturala reprezentand elemente de mediu si vor merge costumati pe strada pentru a promova actiunile proiectului. Campaniile de informare si costientizare pentru protejarea Dunarii  se vor face prin vizite in scoli, workshop-uri tematice, activitati in aer liber si actiuni de ecologizare pe malul Dunarii. Blogul si pagina de facebook oficiala a proiectului va fi updatata constant cu informatii, poze si filme de prezentare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-