Published On: lun, Oct 29th, 2012

Taieri bugetare si pentru studenti, programul Erasmus, in pericol din cauza lipsei de fonduri

Share This
Tags

* Taierile Bugetare ii afecteaza si pe studentii Braileni care sperau sa studieze in tarile Europene *

Programul Erasmus, care le permite studentilor din universitatile Uniunii Europene sa studieze pana la un an intr-o institutie dintr-un alt stat membru, ar putea fi amenintat de taierile bugetare din tarile membre UE.

Comisia Europeana a cerut deja aproape noua miliarde de euro pentru a finanta Erasmus si alte programe in acest an, dar in 2013 va fi nevoie de si mai multe fonduri.

Insa sapte tari europene au refuzat sa majoreze contributiile pentru bugetul pe 2013, iar alte trei au cerut sa achite cu cinci milioane de euro mai putin. Acest lucru ar putea inseamna reducerea bugetului pentru Erasmus.

In cei 25 de ani de existenta, programul Erasmus a oferit burse unui numar de peste trei milioane de studenti care au putut astfel sa studieze in straintate pentru o perioada de timp cuprins intre trei si 12 luni. Anual, in Romania vin 1.500 de elevi straini, iar 4.500 de studenti romani pleaca intr-o universitate europeana cu ajutorul burselor Erasmus.

Studentii braileni de la Universitatea “Constantin Brancoveanu” care au beneficiat anul trecut de acest program, ar fi vrut sa poata pleca si pe viitor, insa spre deosebire de colegii sai se considera norocosi.

Comentarii

comentariu

About the Author

-