Published On: mie, Oct 3rd, 2012

Studii superioare versus studii medii

Share This
Tags

* Cat de cautati sunt absolventii de facultate pe piata muncii din Romania *

Chiar daca Romania are una dintre cele mai reduse rate de absolventi de studii superioare din Europa, aproximativ 70% dintre anunturile de recrutare se adreseaza celor cu diploma universitara. Specialistii celor mai populare site-uri de recrutare au analizat sansele celor cu studii medii si ale celor care nu au promovat examenul de Bacalaureat.

Un studiu realizat de Comisia Europeana arata ca Romania are o rata de absolvire de studii superioare de 20,4%, sub tinta de 40% propus de UE. Cu toate acestea, piata muncii din Romania pare “croita” pentru cei care au deja o diploma de absolvire In buzunar.

“In prezent, pe site-ul Myjob.ro, 65% din numarul de locuri de munca active sunt destinate absolventilor de studii superioare si doar 25% pentru cei care au absolvit numai liceul”, spune Oana Maria Banu, product marketing manager MyJob.ro. Cum aceasta proportie a fost relativ constanta pe piata muncii In ultimii ani, specialistii MyJob.ro preconizeaza ca In continuare, companiile angajatoare se vor orienta catre absolventi de facultate, decat catre cei care au doar liceul. Pe site-ul Myjob.ro se gasesc locuri de munca si pentru cei care nu au promovat bacalaureatul, 12% din totalul joburilor fiind destinate absolventilor de scoala generala si a celor de scoala profesionala.

Comentarii

comentariu

About the Author

-