Published On: mie, Oct 31st, 2012

Spitalul de Psihiatrie, fara panouri solare

Share This
Tags

Directorul Craciun a fost luat la bani marunti de Simona Draghincescu

* Consilierul municipal independent Simona Draghincescu a fost nemultumita de lipsa de interes a directorului Spitalului de Psihiatrie “Sf. Pantelimon” * Aceasta a atras atentia ca desi s-au alocat bani pentru montarea de panouri solare, investitia nu a fost realizata * Seful spitalului sustine ca panourile nu s-au montat pentru ca imobilul unitatii spitaliocesti se afla in proces de reabilitare *

In cadrul sedintei Consiliului Local Municipal (CLM), spiritele s-au incins la maxim din cauza discutiilor dintre consilierul municipal independent Simona Draghincescu si directorul Spitalului de Psihiatrie “Sf. Pantelimon” Braila. Conflictul a izbucnit in momentul in care li s-a solicitat consilierilor sa voteze pentru aprobarea proiectului privind rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli a acestei unitati spitalicesti.

“Au fost facute investitii pentru achizitionarea de panouri solare pentru incalzirea apei calde, furnizarea de caldura. As vrea sa stiu daca aceste panouri functioneaza si unde au fost montate. Cu alte cuvinte, beneficiarul a facut o investitie degeaba, panourile neexistand montate la spital. Unde ati dus investitia? Cumva acasa?”, i s-a adresat Simona Draghincescu directorului Spitalului de Psihiatrie “Sf. Pantelimon” Braila, Florentin Craciun.

Florentin Craciun a fost pus, astfel, in situatia de a recunoaste public ca panourile solare momentan nu au fost montate, acesta argumentand ca o cauza principala a reprezentat-o lucrarile de reabilitare si modernizare a spitalului, care sunt in derulare.

“Aceste nu au fost inca montate, deoarece cladirea spitalului se afla in proces de renovare. Consider ca aceasta intrebare este la nelocul ei. Si raspunsul meu este nu, aceste panouri se afla intr-o magazie din curtea spitalului. Din cate imi aduc aminte, investitia a contat in jurul sumei de 700 mii lei, banii fiind acordati cu spijinul Ministerului Sanatatii”, a precizat directorul Florentin Craciun.

* Bataie de joc pe banii publici *

Daca la un moment dat, nu s-a stiut cu exactitate cine a acordat banii pentru realizarea acestei investitii a spitalului, intr-un final s-a ajuns la concluzia ca fondurile au provenit de la Ministerul Sanatatii. Chiar si secretarul Primariei Braila, Mircea Fudulaiche, s-a aflat intr-o oarecare dilema, nestiind cu exactitate daca suma de bani a fost data de Ministerul Sanatatii sau de Consiliul Local Municipal Braila: “O sa facem o documentare pentru a ne informa exact de unde au provenit banii”.

In replica, deranjata de iresponsabilitatea de care da dovada seful de la Spitalul de Psihiatrie, Simona Draghincescu a spus cel mai indicat sa desluseasca aceasta enigma este insusi directorul Craciun: “Chiar daca vi se dadeau bani de la CLM sau de la minister, consider ca panourile solare trebuiau sa fie montate de mult la spital. Ati facut o investitie pe care o tineti depozitata intr-o magazie. Nu tineti cont de banii pe care i-ati primit. Din cate observ eu, suntem performanti din acest punct de vedere. Pur si simplu aruncam banii pe fereastra pentru investitii care nu sunt puse la punct”.

* Proiectul a trecut si fara votul simonei Draghincescu *

Desi consilierul Draghincescu s-a abtinut de la votul pentru aprobarea proiectului privind rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli al Spitalului de Psihiatrie, restul consilierilor municipali au fost de acord. Astfel, proiectul de hotarare a trecut cu voturi in unanimitate.

Potrivit anexelor depuse de conducerea unitatii spitalicesti reiese ca totalul cheltuielilor a fost de 16.738,6 lei, din care 10.508,8 lei au reprezentat cheltuielile cu personalul spitalului.  Daca in primul sI al doilea trimestru al anului 2012 valoarea cheltuielilor a fost de 2.636,1 lei, in urmatoarele doua trimestre sumele au scazut, ajungand la 2.634,6 lei, respectiv 2.602 lei.

ELENA COMAN

Comentarii

comentariu

About the Author

-