Published On: mie, Oct 24th, 2012

Soferii de pe maxi-taxi sunt intrigati de amenzile primite

Share This
Tags

* Cei care sunt la volanul mijloacelor de transport in comun spun ca nu vor decat binele brailenilor atunci cand ingramadesc cate 30 de persoane in microbuz, sau cand opresc chiar si pe trecerea de pietoni *

In ciuda faptului ca, in fiecare zi soferii de pe maxi taxi le dau batai de cap celorlalti conducatori auto atunci cand fac statie in cele mai nepotrivite locuri, “regii soselelor” sunt nemultumiti, atunci cand sunt trasi la raspundere. Inca de la primele ore ale diminetii, o calatorie cu un maxi taxi reprezinta o aventura. Din dorinta de a face cat mai multi bani, soferii microbuzelor brailene, ingramadesc mai multi oameni decat le permite legea. Manati de gandul ca vor da “buful”, soferii nu se gandesc si la consecinte, ba mai mult, atunci cand sunt sanctionati, ei sunt de parere, ca li se face o nedreptate. “Daca omul ma roaga frumos sa fac o statie, eu pot sa fiu nesimtit si sa nu-l ajut? Politistii nu se gandesc atunci cand ne dau amenda, la batranii care circula cu maxi taxi, pe care daca i-am lasa fix in statie, ar avea de mers mult pana la destinatie, nici la cei care au bagaje, nu se gandesc decat la numarul de amenzi, pe care trebuie sa le dea, ca sa isi ia salariul. Din acest motiv facem statie chiar si acolo unde nu trebuie, pentru ca vrem sa ajutam oamenii”, a declarat un sofer de microbuz.

Un alt gand bun pe care “binevoitorii” de la volanul microbuzelor il au, este acela de a nu lasa pe nimeni pe jos, motiv pentru care, ingramadesc cate 30 de persoane in microbuz. “Cu autobuzul nu pot sa circule oamenii in timpul orelor de varf, pentru ca nu mai au loc. Noi ce sa facem, sa-i lasam pe jos? Trebuie sa-i ajutam cum putem si pe riscul nostru, ii luam in maxi taxi chiar daca este posibil sa ne amendeze vreun politist”, a adaugat soferul binevoitor.

Dupa cum declara, oamenii care se afla la volanul microbuzelor brailene sunt doar bine intentionati cand se joaca cu vietile oamenilor si sunt de parere ca sunt pedepsiti pe nedrept.

Politistii nu inteleg deloc “actele de caritate” ale soferilor de pe mijloacele de transport in comun, aplicand amenzi contraventionale, cu “inima rece” dar pe buna dreptate.

Comentarii

comentariu

About the Author

-