Published On: vin, Oct 26th, 2012

Societati comerciale si institutii publice, pradate de un galatean

Share This
Tags

* Un Galatean de 48 ani a comis trei infractiuni de furt din incinta societatilor Agriromex si tmucb, dar si a unor institutii publice: Agentia pentru Locuinte, Protectia Copilului, CUP “Dunarea”, Centrul Judetean pentru conservarea si promovarea culturii traditionale * pentru faptele sale, cazul lui Titu Brudiu a fost inaintat spre solutionare catre JudecatorBbraila *

Examinand actele de urmarire penala efectuate de anchetatorii braileni in cazul galateanului Titu Brudiu, procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Braila, Gheorghe Velea, a dispus trimiterea inculpatului in judecata, in stare de arest preventiv.

Titu Brudiu, de 48 ani, recidivist, este anchetat pentru savarsirea urmatoarelor infractiuni: furt calificat, fapta comisa pe data de 24 iulie 2008; furt comis pe 20 iulie 2008; furt calificat in forma continua, fapta fiind facuta in septembrie 2012.

* In 2008, unei angajate de la “Agriromex” i s-a furat 6.485 lei *

Pe data de 24 iulie 2008, o femeie angajata la societatea comerciala “Agriromex” din Braila sesiza organele de politie ca in ziua respectiva persoane necunoscute i-au sustras suma de 6.485 lei si-un telefon mobil Samsung C520 din biroul de contabilitate al societatii, care are punct de lucru pe strada Siret, bloc S1, parter. In urma verificarilor efectuate si prin coroborarea probelor administrate in cauza, a rezultat ca pe 24 iulie 2008, in timp ce se afla pe raza municipiului Braila cu intentia de a sustrage bunuri, inculpatul Titu Brudiu a patruns in incinta societatii. El s-a asigurat ca nu este observat de alte persoane, a intrat intr-un birou de unde a sustras telefonul Samsung C520 si suma de 6.485 lei, dintr-un sertar, dupa care a parasit zona. Invinuitul a cheltuit banii impreuna cu Doina Porumb, concubina sa.

Potrivit anchetatorilor, iubita recidivistului a declarat ca barbatul a venit la ea acasa avand o suma considerabila de peste 6.000 lei despre care a zis ca a obtinut-o in urma unei afaceri. Suma de 2.000 lei i-a lasat-o femeii, iar restul banilor i-au cheltuit impreuna. In ceea ce priveste telefonul mobil, inculpatul a decis sa-l arunce intr-o canalizare din zona, dupa ce a comis fapta de furt.

* Recidivistul calca pragul institutiilor publice Brailene *

La 4 ani dupa comiterea furtului de la societatea “Agriromex”, barbatul din Galati s-a gandit sa mai dea un nou “buf”.

“Pe 20.07.2012, inculpatul Titu Brudiu s-a reintors in Braila cu aceeasi intentie de a sustrage bani sau bunuri de la societati comerciale si institutii publice. In jurul orei 8.30, barbatul s-a deplasat la SC TMUCB Braila, situata pe strada Piata Poligon nr. 2A. Aici a patruns in cladire, a urcat la primul etaj unde, observand ca nu se afla nicio persoana intr-unul din birouri, a sustras dintr-o borseta un portofel. Apoi s-a facut nevazut. Inculpatul a verificat continutul portofelului si a gasit suma de 200 lei, iar portofelul l-a aruncat in zona Gradina Mare. Ulterior, un angajat de la Statia Peco Petrom Gradina Mare, care gasise portofelul aruncat in zona, a contactat partea vatamata. Cu aceasta ocazie, a fost recuperat cardul si portofelul, dar mai putin suma de 200 lei, ce fusese sustrasa de inculpat”, sustin judiciaristii braileni.

In luna septembrie a acestui an se pare ca nu vrea sa renunte la viciul sau si decide sa revina la Braila, cu scopul de a “vizita” cateva persoane din institutiile publice, pe care ar putea sa le goleasca portofelele.

Astfel, pe 14 septembrie Titu Brudiu patrunde in incinta Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL), de pe strada Vapoarelor, nr. 2. Ajuns la mansarda, intra intr-un birou si sustrage dintr-un portofel suma de 600 lei. La o saptamana diferenta, galateanul din nou savarseste infractiunea de furt, institutiile publice intrate in vizorul faptasului fiind: Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Braila, de unde a sustras suma de 2.000 lei dintr-o poseta; Compania de Utilitati Publice “Dunarea” (CUP) Braila, de unde si-a insusit suma de 23 lei; Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale (CJCPCT) Braila, de aici sustragand suma de 280 lei.

* Trimis in judecata pentru faptele sale *

Potrivit procurorilor, fapta inculpatului de la data de 24 iulie 2008 din incinta SC “Agriromex” SA Braila intruneste elementele constitutive ale infractiunii de furt calificat, prevazuta de articolul 208 din Codul Penal.

Fapta comisa pe 20 iulie 2008 de la societatea TMUCB Braila reprezinta infractiunea de furt conform aceluiasI articol mai sus mentionat din Codul Penal.

In legatura cu furturile comise in zilele de 14, 18, 21 si 25 septembrie 2012, de la institutiile publice ANL Braila, DGASPC Braila, CUP “Dunarea” Braila si CJCPCT Braila, in conditiile prezentate mai sus, intrunesc elementele constitutive ale infractiunii de furt calificat in forma continua, prevazute de articolul 208 din Codul de Procedura Penal.

Comentarii

comentariu

About the Author

-