Published On: mar, Oct 16th, 2012

Scapam de birocratie! Totul este computerizat

Share This
Tags

* Se fac modernizari la Sistemului National de emitere si evidenta a permiselor de conducere *

Institutia Prefectului Judetului Braila a anuntat ca in luna octombrie au fost demarate etapele de punere în functiune a unor aplicatii informatice necesare modernizarii Sistemului national de emitere si evidenta a permiselor de conducere.

Prima faza se va încheia pâna la sfârsitul acestui an. Un prim beneficiu consta în simplificarea formalitatilor necesare preschimbarii permiselor de conducere. În acest sens, se va elimina necesitatea procurarii si completarii de catre cetateni a formularelor aferente, care vor fi tiparite direct la ghiseele de primire a documentelor, în sistem informatic.

De asemenea, într-o etapa viitoare va fi posibil si încasarea contravalorii documentelor emise, la ghsieele serviciilor publice comunitare judetene de profil.

Gradul de complexitate si volumul operatiunilor informatice necesare modernizarii, precum si asigurarea corectitudinii preluarii bazelor de date deja existente presupune întreruperi ale fluxurilor unor activitati.

Astfel, în zilele de vineri, 19 octombrie si luni, 22 octombrie, nu se vor putea emite si confectiona permise de conducere sau dovezi înlocuitoare ale acestora, certificate de înmatriculare sau dovezi înlocuitoare ale acestora, autorizatii provizorii de circulatie, placi cu numere de înmatriculare.

Totodata, în aceste zile nu se va putea sustine proba teoretica în vederea obtinerii permisului de conducere.

Activitatea de examinare la proba practica se va derula conform programarilor.

Modernizarea în totalitate a Sistemului informatic national se va finaliza în primul semestru al anului viitor, când vor fi puse în functiune si aplicatiile referitoare la evidenta vehiculelor înmatriculate.

Comentarii

comentariu

About the Author

-