Published On: vin, Oct 19th, 2012

Sanitas nu a stiut de protestul cadrelor medicale

Share This
Tags

* Cu toate ca peste 30 de angajati ai Spitalului Judetean Braila au organizat ieri un protest spontan, Sindicatul Sanitas nu stia nimic * Presedintele sindicatului sustine ca asistentii aveau tot dreptul sa protesteze * Motivul pichetarii este vechea poveste legata de neintelegerile dintre Sanitas si conducerea spitalului pe tema incheierii Contractului Colectiv de Munca *

Chiar daca primeste un salariu generos pentru a apara drepturile salariatilor, presedintele sindicatului Sanitas Braila nu avea habar de faptul ca peste 30 dintre colegii acesteia au protestat ieri, in fata spitalului.

“A fost un protest spontan de care conducerea sindicatului nu a stiut nimic”, a declarat Aurelia Chelariu.

Pentru scurtul protest organizat de cadrele medicale, conducerea spitalului nu a primit nimic oficial din partea sindicatului. “Nu mi-a cerut nimeni aprobarea unui spatiu in care sa picheteze”, a declarat managerul spitalului, Rodica Sin.

Aflati intr-un conflict de munca, angajatii spitalului au dreptul sa protesteze, fara a fi nevoie de vreo aprobare, singura conditie fiind aceea de a nu depasi curtea spitalului.

Litigiul dintre cele doua parti este vechi de aproximativ un an. Manati cel mai probalil de orgoliu, atat sindicatul Sanitas cat si conducerea spitalului nu reusesc sa cada de comun acord, in ceea ce priveste contractul colectiv de munca.

Reprezentantii Sanitas doresc ca “Angajarile sa fie facute cu acordul Sindicatului, iar cei 1900 de angajati sa primeasca bonuri de masa conform Legii 142 in continuare”, motiv pentru care conducerea spitalului este intrigata. “Sa discut, nu sa negociez, nu pot sa cer parerea Sindicatului la angajari, un acord isi poate da. Exista obligativitatea asigurarii salariilor si a tichetelor de masa in limita bugetului”, a precizat Rodica Sin.

Managerul spitalului a explicat sindicatului ca prioritar este confortul si calitatea serviciilor de care beneficiaza pacientii si ca personalul medical al spitalului primeste bonuri de masa fara ca acest fapt sa fie stipulat in CCM.

Fiind atat de vechi conflictul dintre cele doua parti, nu se justifica motivul pentru care, pana in momentul de fata, Sanitas nu a apelat la organele de judecata competente.

“Adevarul este undeva la mijloc, ar trebui sa mearga in instanta daca nu se inteleg”, a declarat subprefectul Catalin Grosu.

La sediul sindicatului Sanitas va avea loc astazi un birou executiv, in care se va analiza protestul de ieri al cadrelor medicale.

Comentarii

comentariu

About the Author

-