Published On: joi, Oct 18th, 2012

S-a lansat un program de consultare privind pietele de telecomunicatii

Share This
Tags

* Comisia Europeana a lansat o consultare publica in scopul actualizarii listei curente a pietelor de telecomunicatii *

Comisia Europeana a lansat o consultare publica in scopul actualizarii listei curente a pietelor de telecomunicatii cu amanuntul si cu ridicata relevante care fac obiectul procedurii de la “articolul 7” in temeiul normelor UE in domeniul telecomunicatiilor a se vedea MEMO/10/226. Aceste piete includ accesul cu amanuntul la reteaua publica de telefonie si accesul cu ridicata la internet in band larg. Lista pietelor relevante permite autoritatilor nationale de reglementare (ANR-uri) sa isi reglementeze pietele in mod coordonat. Revizuirea va tine seama de evolutiile majore ale pietelor si de cele din domeniul tehnologic, cum sunt aplicatiile si serviciile bazate pe internet, de convergenta dintre diferite tipuri de retele si de servicii, precum si de dezvoltarea retelelor si serviciilor de internet de foarte mare viteza. Pe baza rezultatelor consultarii, Comisia va revizui actuala recomandare privind pietele relevante, care a fost actualizata ultima data in 2007. Comisia invita partile interesate sa participe la consultare pâna la 8 ianuarie 2013.

Neelie Kroes, vicepresedinta Comisiei Europene responsabila cu agenda digitala, a declarat: “Trebuie sa fim la zi cu evolutiile tehnologice din acest sector, astfel incât reglementarea sa se concentreze exclusiv asupra problemelor structurale persistente in domeniul concurentei si asupra facilitarii investitiilor.”

Scopul chestionarului este de a identifica tendintele majore relevante si de a consulta partile interesate cu privire atât la revizuirea actualei liste a pietelor relevante si a domeniilor lor de aplicare, cât si la pietele care ar putea fi adaugate pe lista, inclusiv piete reglementate la nivel national si piete transnationale.

Consultarea este prima etapa a unui proces de revizuire. Pe baza rezultatelor acesteia si in urma consultarii Organismului autoritatilor europene de reglementare in domeniul comunicatiilor electronice (OAREC) si a Comitetului pentru comunicatii (un comitet consultativ format din reprezentanti ai statelor membre), Comisia va adopta o recomandare revizuita.

Comentarii

comentariu

About the Author

-