Published On: mar, Oct 2nd, 2012

S-a deschis bursa locurilor de voluntariat

Share This
Tags

*Bursa locurilor de voluntariat s-a deschis astazi la Universitatea Constantin Brancoveanu

La targ au fost prezente ONG-uri din Braila care si-au expus oferta incercand sa atraga tinerii in lumea voluntariatului. Centrul Europe Direct, Asociatia Umanitara Vasiliada 2012, Fundatia Trebuie, Asociatia Pro Democratia, Consiliul Local al Tinerilor (CLT), Biblioteca Panait Istrati, Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei, Centru de prevenire, evaluare si consiliere antidrog si nu in ultimul rand ANMFR.Louis Pasteur – Club Voltin au fost organizatiile prezente la targ. Bursa locurilor de voluntariat a fost deschisa in intervalul orar 12-17pentru toti cei interesati sa afle mai multe informatii despre cum pot ajuta comunitatea prin voluntariat..

Organizatorul acestui eveniment a fost ANMFR “Louis Pasteur” – Club Voltin Braila. Membrii clubului Voltin spun ca acesta este un eveniment unic in Braila. Cei 3 voluntari straini implicati in proiectele organizatiei au fost prezenti la eveniment. Ycxel din Turcia, Xavi din Spania si Nuno din Portugalia ne-au uimit spunandu-ne cateva cuvinte despre ei in limba romana. Acestia sunt implicati in proiectul Volunteer Job Club prin care ii invata si ii ajuta pe tinerii din comunitatea locala sa isi redacteze un CV si o scrisoare de intentie si cum sa se prezinte la un interviu. Volunteer Job Club este al saptelea proiect SEV in derulare la Voltin.

Fundatia “Trebuie” a invitat persoanele care doresc sa ofere ajutor copiilor cu dizabilitati din cadrul fundatiei sa devina voluntari. Cei patru copii cu dizabilitati prezenti la masa fundatiei s-au dovedit a fi foarte prietenosi si dornici de a intampina voluntari. “Ei se bucura foarte mult cand vin voluntari la ei.” a declarat ingrijitoarea acestora.

Centrul Europe Direct  a fost prezent la eveniment cu scopul de a recruta tineri care sa ajute in diseminarea informatiilor europene la nivel local. }i celelalte ONG-uri prezente si-au prezentat oferta intr-un modcat mai atractiv.

Comentarii

comentariu

About the Author

-