Published On: vin, Oct 12th, 2012

Romanii defavorizati primesc ajutor european

Share This
Tags

* Europa aproba alocari de 500 de milioane EUR pentru programul pe 2013 privind produsele alimentare destinate persoanelor celor mai defavorizate *

 Alocarea de fonduri UE pentru programul pe 2013 privind produsele alimentare destinate persoanelor celor mai defavorizate a fost aprobat de Comitetul de Gestionare a Organizarii Comune a Pieței Unice. Se așteapta ca peste 18 milioane de persoane din 19 state membre ale UE sa beneficieze de bugetul de 500 de milioane de euro, disponibil pentru persoanele cele mai defavorizate. Acesta este ultimul an de existenta a programului In forma sa actuala, cu finanțare In cadrul politicii agricole comune (PAC). Noi propuneri pentru un program mai vast, mai flexibil, mai strans legat de politica de coeziune sociala vor fi prezentate la sfarșitul acestei luni, sub responsabilitatea comisarului UE pentru afaceri sociale, dl Laszlo Andor.

“Putem fi mandri de ceea ce s-a realizat de-a lungul anilor cu ajutorul acestui program, dar a sosit momentul sa ne gandim la cele mai bune modalitati de a raspunde In viitor la nevoile persoanelor celor mai defavorizate din UE”, a declarat pe 11 octombrie comisarul pentru agricultura, dl Dacian Cioloș.

In ceea ce privește evoluția viitoare a programului, In propunerea sa privind cadrul financiar multianual pentru perioada 2014-2020, Comisia a propus sa se prevada un buget de 2,5 miliarde EUR pentru perioada respectiva de 7 ani, pentru a se continua finanțarea asistenței UE acordate persoanelor celor mai defavorizate In temeiul rubricii I din bugetul UE, deoarece aceasta se Inscrie mai bine In obiectivul de reducere a saraciei al Strategiei Europa 2020. Comisia elaboreaza In prezent propuneri concrete pentru modelarea viitorului program In cadrul politicii de coeziune sociala, care urmeaza sa fie publicate In data de 23 octombrie.

Pentru Romania a fost alocata suma de 55.880.716 de euro.

Comentarii

comentariu

About the Author

-