Published On: mie, Oct 3rd, 2012

Romania castiga primul meci impotriva Olandei

Share This
Tags

* Mirela Nichita cel mai bun portar in primul amical contra Olandei * România-Olanda 36-29 (18-15) *

România a câstigat prima partida amicala disputata in compania Olandei, scor 36-29 (17-14), intr-un meci jucat la Oradea.

Selectionerul Gheorghe Tadici a ales pentru aceasta prima partida cu Olanda jucatoare tinere precum, Buceschi, Perianu si Tiron.

România a avut nevoie de mai bine de 20 de minute pentru a se desprinde de Olanda, profitând de doua eliminari primite de adversare, iar dupa prima repriza tricolorele aveau un avantaj de trei goluri (18-15).

Apararea a functionat mult mai bine in partea a doua a meciului, in care Curea si Geiger au continuat recitalul inceput in prima parte, iar Gheorghe Tadici a putut rula intreg lotul disponibil. Astfel, pe finalul partidei România avea in teren o linie de 9 metri cu o medie de 18 ani, formata din Tiron, Buceschi si Perianu.

Cea de-a doua partida cu reprezentativa Olandei va avea loc miercuri, la Arad, pentru ca de vineri, din nou la Oradea, echipa României sa fie gazda Trofeului Carpati. Lotul de 32 de jucatoare, antrenat de Gheorghe Tadici, va fi impartit in doua echipe, acestora urmând sa li se alature reprezentativele Ungariei si Ucrainei.

Urmatoarea reunire a nationalei României este programata in 20 noiembrie, la Timisoara, pentru turneul final al CE din luna decembrie. Jucatoarele vor fi cantonate pâna in 1 decembrie, interval in care au programata si o deplasare la Dortmund, pentru doua meciuri amicale cu Germania.

La turneul final al CE din Serbia, România va juca in grupa D, in ordine, cu Rusia (4 decembrie), cu Islanda (5 decembrie) si cu Muntenegru (7 decembrie).

România:

Portari: Nichita (9 interventii), Ungureanu (o interventie), Tolnai (o interventie)

Marcatoare: Curea 12 goluri (5 din 7m), Geiger 9 (2 din 7m), Buceschi 4 (1 din 7m), Paraschiv 2, Marin 2, Hotea 2 (1 din 7m), Pintea 1, Manea 1, Tiron 1, Vadineanu 1, Perianu 1

Au mai evoluat: Agrigoroaie, Pirvut

Aruncari de la 7m: 11/8

Eliminari: Pintea, Curea, Pirvut

Antrenori: Gheorghe Tadici, Florin Pera

Olanda:

Portari: Jankovic (7 interventii), Van der Wal (2 interventii), Wester (o interventie)

Marcatoare: Abbing 7 goluri (3 din 7m), Groot 5, Logtenberg 4, Van der Heijden 3, Goos 3, Broch 2, Bovenberg 2, Luciano 2, Bont 1

Au mai evoluat: Kramer, Van Olphen, Jmeets, Polman

Aruncari de la 7m: 3/3

Eliminari: Bovenberg, Goos, Kramer (2)

Antrenor: Henk Groener

Comentarii

comentariu

About the Author

-