Published On: mie, Oct 17th, 2012

Reguli noi in scoli: Profesorii de serviciu vor insoti persoanele straine, iar poarta trebuie sa fie incuiata pe durata orelor

Share This
Tags

* Profesorii de serviciu vor avea obligatia sa insoteasca persoanele straine care intra in unitatea de invatamant cu diverse probleme, iar poarta trebuie sa fie incuiata pe durata orelor, a declarat, ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu *

“Sa fim seriosi, scoala nu poate fi transformata intr-o cazarma. Nu se poate spune: Pe aici nu se trece! Scoala trebuie sa fie o institutie in care oamenii invata si cum sa se comporte, iar acest lucru este foarte important”, a spus ministrul Educatiei, dupa ce i-a fost adus la cunostinta faptul ca sunt inca unitati de invatamant in care orice persoana straina poate intra fara probleme.

Ecaterina Andronescu a adaugat ca in toate institutiile de invatamant trebuie sa existe un regulament intern si reguli foarte precise. “De exemplu, eu nu as lasa nicio persoana straina sa se plimbe singura prin scoala. As cere profesorului de serviciu sa insoteasca persoana respectiva acolo unde are treaba. Apoi, la sfarsitul intrevederii, acelasi profesor de serviciu ar conduce spre iesire vizitatorul. Mai mult, in timpul orelor, poarta ar trebui sa ramana inchisa”, a precizat ministrul Educatiei. Andronescu a recomandat deja inspectoratelor sa ia aceste masuri. “La asta lucram. Am cerut deja, dupa evenimentele din ultimele saptamani, ca scolile sa includa aceste prevederi in regulamentele proprii. Ne-am adaptat din mers. Incercam, impreuna cu Ministerul Administratiei si Internelor, sa gasim cele mai bune solutii pentru stoparea violentei in scoala si in afara”, a mai precizat ministrul Educatiei, dupa deschiderea primei editii a Polifest, eveniment care are loc in perioada 17-19 octombrie, la Universitatea Politehnica din Bucuresti.

Ministrul Educatiei declara recent ca agresivitatea pe care elevii o manifesta este dincolo de institutia numita scoala si ca poate ar trebui introduse in scoala  si lectii de educatie, de toleranta, de solidaritate cu colegii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-