Published On: vin, Oct 19th, 2012

Prin proiectul turistic “Dunarea – izvor turistic nemarginit”, Braila va fi promovat de artisti de renume

Share This
Tags

* O gama larga de artisti si nu numai si-au unit fortele pentru indeplinirea unui scop important * Este vorba de derularea unui proiect cu finantare europeana, care are ca obiectiv principal dezvoltarea si consolidarea turismului in judetul Braila, prin sprijinirea produsului specific * Proiectul turistic “Dunarea – izvor turistic nemarginit” ofera posibilitati de dezvoltare economica, pilon de dezvoltare transfrontaliera, transnationala si interjudeteana * Prezenti la deschiderea acestui proiect au fost Anca Lupes, vicepresedintele Asociatiei “Star Education”, Zoli Toth, presedintele Asociatiei “Star Education” si membru al formatiei “Sistem” *

In dupa-amiaza acestei zile, la Primaria Braila a avut loc lansarea proiectului “Sistem si prietenii”, la care au participat Anca Lupes, vicepresedintele Asociatiei “Star Education” si Zoltan (sau Zoli, cum ii spun prietenii) Toth, presedintele Asociatiei “Star Education” si membru al formatiei “Sistem”, singura trupa din tara care canta la instrumente tip butoaie, jante, flex, toaca si set de tobe, avand in componenta sa 6 percutionisti.

Acest proiect are ca scop principal dezvoltarea si consolidarea turismului in judetul Braila, prin sprijinirea produsului specific, in vederea dezvoltarii durabile a turismului la nivel local, judetean, regional si national. De asemenea, se are in vedere valorificarea potentialului turistic local local prin promovarea identitatii naturale, care reprezinta o componenta a mediului natural, in scopul cresterii gradului de atractivitate turistica al batranului fluviu Dunarea. Proiectul turistic “Dunarea – izvor turistic nemarginit” ofera valoare adaugata si posibilitati de dezvoltare economica, pilon de dezvoltare transfrontaliera, transnationala si interjudeteana, toate representand baza dezvoltarii durabile locala, regionala si nationala.

* Orasul nostru va avea multe de castigat *

Vicepresedintele Asociatiei “Star Education”, Anca Lupes, precizeaza ca justificarea acestui produs se fundamenteaza prin slaba mediatizare si promovare a obiectivelor naturale atat la nivel local, cat si national.

“Dunarea detine un potential imens de valorificare turistica, ea putand contribui la imbunatatirea cooperarii interregionale, transfrontaliere si transnationale, ducand la crearea unei platforme de dialog autentice intre judete pentru facilitarea dezvoltarii unor proiecte cu impact national, regional sau local. Unicitatea produsului este data de rezervatia biosferei Deltei Dunarii, ecosistem care adaposteste specii rare de plante, si de faptul ca Dunarea este singurul fluviu european care curge de la vest la est. Valoarea totala a proiectului este de aproximativ 990 mii lei, din care valoarea totala eligibila este de 755.944,30 lei, suma oferita de Fondul European pentru Dezvoltare Regionala (FEDR) este de 683.146,86 lei, la care se adauga banii de la bugetul national in valoare de 57.678,55 lei si co-finantarea beneficiarului, adica a Asociatiei <Star Education>, de 15.118,89 lei”, a declarat vicepresedintele Asociatiei “Star Education”, Anca Lupes, adaugand ca perioada de implementare a proiectului este de 6 luni.

Presedintele Asociatiei, Zoltan Toth, a precizat ca este foarte important sa se acorde o mai mare atentie oraselor, mai ales ca ele pot avea de castigat.

“Ne bucuram ca ne putem lauda cu proiecte ce au avut mare succes in Romania. Prin demararea acestui proiect, consider ca Braila are multe de castigat de pe urma acestuia si sper sa nu fie ultimul de acest gen. In acest moment, din pacate, in Romania se aloca foarte putine fonduri pentru promovarea oraselor, a traseului Dunarii, dar si a altor aspecte care pot aduce beneficii ulterior. In acest proiect sunt implicati mai multi artisti si formatii de talie inalta, printre care Holograf, Voltaj, Loredana, Sistem. Administratia locala trebuie sa stie ca nu va trebui sa contribuie cu nicio suma de bani, deoarece fondurile se acorda pe linie europeana, ceea ce reprezinta un atu. Trebuie sa spunem ca in momentul in care se va trece efectiv la promovarea orasului de langa Dunare economia Brailei va fi in crestere. Asta deoarece se vor inchiria camere de hotel, se vor face diverse cumparaturi, se vor face sI plimbari in oras pentru a fi vizitat. Deci orasul va avea mult de castigat”, a spus Zoli Toth.

Asociatia “Star Education” vine cu o experienta deosebita. Trebuie mentionat faptul ca dezvoltarea truistica se bazeaza pe destinatia truistica. Proiectul vizeaza o notorietate a orasului Braila, urbea fiind legata “ombilical” de Dunare si o citadela cosmopolita. Prin proiect se doreste readucerea Brailei la valoarea pe care o avea in trecut.

Razvan Danci, managerul acestui proiect, a precizat: “Cred ca acest proiect isi va depasi tintele. Artistii vor promova Braila si Dunarea prin sustinerea de concerte, expozitii de fotografii si seminarii pe baza ecosistemului. Vor fi realizate materiale promotionale, spoturi pentru televiziune si radio. Se va crea un portal pe internet dedicate proiectului. Efortul financiar al municipalitatii si ai agentilor economici din Braila este zero, pentru ca banii sunt din fonduri europene. Este o promovare gratuita pentru ca intreaga comunitate de aici nu va suporta niciun fel de costuri. Dar aceste materiale se vor realiza cu ajutorul agentilor economici de aici”.

* Formatia “Sistem” va concerta la Braila *

Potrivit declaratiilor membrului formatiei “Sistem”, anul viitor va fi unul plin de evenimente cultural-artistice la Braila, fiind vorba de concerte sustinute de artisti renumiti ai scenei nationale. Printre ei se vor afla si baietii de la trupa “Sistem”, care au multi fani in randul brailenilor de orice varsta. Aparitia celor de la “Sistem” in randul artistilor care vor concerta la Braila nu ar fi pentru prima data, ei fiind prezenti la unele evenimente organizate in urbea noastra in ultimii 15 ani.

Dupa cum se stie, cei de la “Sistem” adopta un repertoriu unic, alcatuit din piese pentru butoaie de diferite marimi si materiale, jante, flex, toaca, set de tobe si altele, incluzand efecte speciale cu apa, pamant, foc si, nu in ultimul rand, piese pentru partile corpului, pentru pungi, cani de cafea, lanterne, mingi de baschet, telefoane, galeti, sticle, role de film, pari si alte obiecte. Zoli Toth, reprezentantul formatiei, s-a nascut pe 25 noiembrie 1976, la Timisoara. Este profesor de percutie si muzica de camera la Liceul de Muzica “Sigismund Toduta” din Cluj-Napoca. A absolvit in anul 1995 Liceul de Muzica “Ion Vidu” din Timisoara, iar cinci ani mai tarziu, in 2000, Academia de Muzica “Gh. Dima” din Cluj-Napoca. “Sistem” a luat fiinta in noiembrie 2000, prin semnarea contractului cu casa de discuri Roton. Dupa o perioada mai lunga de tatonari privind componenta si stilul, formatia adopta o structura unica in lume, formata din sase percutionisti care bat la butoaie, accesorii neconventionale si folosesc un set de tobe.

Comentarii

comentariu

About the Author

-