Published On: joi, Oct 11th, 2012

Pretul legumelor a scazut

Share This
Tags

* Pentru ca risca sa ramana cu marfa nevanduta, negustorii au scazut preturile *

Mercurul din termometre a scazut deja si tarabele sunt Inca pline de legume. Pentru ca au Incercat din rasputeri sa reduca din pierderile provocate de lipsa de precipitatii din aceasta vara, ridicand pretul legumelor, negustorii sunt acum In pragul disperarii. Sute de kilograme de legume au ramas nevandute iar clienti nu prea sunt. “Am ramas cu o gramada de legume. Rosii, vinete, conopida si nimeni nu le mai cumpara. Am scazut deja pretul, dar cred ca e cam tarziu acum. O sa pierdem multi bani daca nu reusim sa le vindem”, a declarat Florentin Dragan, un negustor brailean.

Chiar daca preturile au fost mari, brailenii si-au umplut deja camarile cu cele necesare pentru anotimpul rece. Brailenii pot cumpara acum un kilogram de rosii la 2 lei pe kilogram comparativ cu pretul de 4 lei de acum 2 saptamani.

“S-au ieftinit acum toate dar degeaba, noi am cumparat deja de toate. Ne uitam asa cu parere de rau ca acum sunt mai ieftine dar nu mai avem ce sa facem”, a declarat Ion Nastasica, un client fidel al pietelor.

Daca negustorii nu reusesc sa-si vanda marfa, pierderile vor fi mai mari decat cele provocate de seceta de anul acesta.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-