Published On: mar, Oct 9th, 2012

Politistii de proximitate vor învata limba si cultura romani

Share This
Tags

* Aproximativ 2.500 de politisti de proximitate vor învata, la Centrul de pregatire de la Slatina, limba si cultura romani, dupa ce Politia Romana a decis sa dezvolte conceptul de politie de proximitate si în mediul rural, în special în comunitatile de romi * 

Directia de Ordine Publica din cadrul Politiei Române implementeaza, la nivel national, în parteneriat cu Universitatea din Geneva si Academia de Politie din Savatan, proiectul “Promovarea conceptului de politie de proximitate în zonele rurale, îndeosebi în comunitatile de romi si alte comunitati defavorizate socio-economic”.

Proiectul are ca obiective prevenirea infractionalitatii si cresterea sentimentului de siguranta publica pentru locuitorii de la sate si comune.

Proiectul va fi sprijinit de echipe de specialisti din Elvetia, care, pe lânga sprijinul financiar, vor asigura expertiza necesara derularii proiectului. Contributia partenerilor straini se ridica la aproape doua milioane de franci elvetieni.

Adjunctul sefului Directiei de Ordine Publica din cadrul Politiei Române, comisarul sef Mihai Pruteanu, a declarat, atazi, ca 2.500 de politisti din mediul rural vor beneficia de cursuri de instruire în domeniu politiei de proximitate, pentru a putea astfel sa aiba un dialog eficient cu persoanele care fac parte din comunitatile carora li se adreseaza.

Comentarii

comentariu

About the Author

-