Published On: lun, Oct 29th, 2012

Pietarii vor primi legitimatii electronice

Share This
Tags

* Producatorii agricoli care vor sa-si vanda legumele si fructele in pietele din tara vor fi identificati in baza unei legitimatii electronice * aceasta va contine toate datele despre identitatea lor, suprafetele detinute si cantitatile de produse *

Ministerul Agriculturii, impreuna cu reprezentantii Cooperativei Agricole “Eco Legum Vidra”, au initiat un proiect pentru introducerea carnetului de producator.

“Carnetul de producator va fi o baza de date cu intreaga suprafata detinuta, culturile si cantitatile obtinute. Va fi un card electronic de acces individual al fiecarui producator in piete. Cand intra in piata este scanat codul de bare, iar din totalul cantitatii detinute i se descarca cantitatea cu care a venit in ziua respectiva in piata. Intrand intr-o astfel de forma asociativa, se centralizeaza productia, valorificarea si cantitatile. Noi ne dorim fiscalitatea pentru ca vrem un comert civilizat si sa nu de dorim sa mai fim pacaliti de intermediari”, a declarat presedintele Cooperativei Agricole “Eco Legum Vidra”, Vlad Gheorghe.

Acest sistem informatic va fi extins la toate pietele din tara, iar codul de bare de pe card va contine toate informatiile asupra cantitatilor care intra in piete, pe zone. Producatorul nu mai vine cu certificatul de producator, cu carnetul de legumicultor, cu toate autorizatiile, ci prezenta cardul pe care scaner-ul il va citi cu toate informatiile. Asociatiile se vor ocupa de eliberarea lui pentru ca totul se va incarca la nivel local, pentru o suma modica, iar sistemul informatic central va fi la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a mentionat ca legislatia necesara pentru introducerea noilor certificate de producator va fi finalizata in cel mai scurt timp. Centralizarea tuturor producatorilor necesita un sistem informatic extins la nivel national, care va fi achizitionat prin licitatie publica, o prima oferta din piata pentru un astfel de sistem ridicandu-se la 600.000 de euro.

Comentarii

comentariu

About the Author

-