Published On: mar, Oct 9th, 2012

Pietarii trebuie sa indure frigul si iarna aceasta

Share This
Tags

* Vanzatorii de la tarabele din piete nu au conditii pentru desfasurarea activitatii pe timp de iarna *

Vanzatorii care au tarabe inchiriate in pietele din Braila vor fi nevoiti sa indure frigul, ploile si ninsorile in iarna aceasta. Chiar daca platesc 250 de lei pe luna, pentru inchirierea unei tarabe, acestia “beneficiaza” de conditii de exterior, adica fara acoperis deasupra capului. “Conditiile din piete sunt cele de exterior. Pentru o taraba se plateste o chirie de 250 de lei pe luna, indiferent ca este in piata de haine, sau la cea de zarzavaturi. Fiecare se descurca cum poate. In Hala sunt aeroterme, iar la Hala Centrala este un panou poliplan pentru viscol”, a declarat Costel Balan, director APT.

Conditii ceva mai bune vor avea cei din Piata Halelor, care este acoperita cu un panou poliplan pe partea de nord a pietei. Cel mai bine o vor duce vanzatorii din Hala Centrala, unde sunt montate aeroterme si cei care si-au construit magazine pe locurile inchiriate din piete, insa acestia trebuie sa suporte si costuri mai ridicate.

In Piata Concordia, tarabagii care vand haine si incaltaminte se plang de faptul ca, de fiecare data cand ploua nu isi pot desfasura activitatea, deoarece piata nu este acoperita. “Ne-am pus ceolofane dar daca se aduna apa sau zapada prea multa se rup. De multe ori, iarna nici nu venim la piata si nici bani nu facem. De platit platim la fel ca si cei de la legume unde este piata acoperita”, a declarat Vasile Pirlitu, unul dintre comerciantii suparati.

Chiar daca majoritatea comerciantilor sunt nemultumiti de lipsa conditiilor din piete, conducerea nu are inca un plan de modernizare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-