Published On: joi, Oct 11th, 2012

Permisul de conducere este “sarbatorit” azi

Share This
Tags

* Permisul de conducere romanesc are din acest an o zi de sarbatoare cu ocazia implinirii a 99 de ani de la implemetarea primului regulament pentru circulatia vehiculelor *

Ministerul Administratiei si Internelor dedica din acest an o zi pentru sarbatorirea permisului de conducere. Ziua de 11 octombrie a fost desemnata “Ziua Permisului de Conducere Romanesc”.Incepand cu anul acesta Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari a Vehiculelor va “serba” in fiecare an pe 11 octombrie permisul de conducere.

Aceasta zi a fost aleasa in functie de data cand a intrat in vigoare primul regulament pentru circulatia autovehiculelor. Acesta a fost publicat in Monitorul Oficial pe 11 octombrie 1913.

Primele examene pentru obtinerea permiselor de conducere au fost sustinute in decembrie 1907 insa primele cursuri de pregatire a soferilor au inceput in ianuarie 1911. Examenul consta intr-o proba de viteza pe sosea si o o proba de franare instantanee. La proba de franare instantanee examinatorul arunca in fata automobilului aflat in viteza un sac umplut cu paie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-