Published On: joi, Oct 25th, 2012

Pentru ca plimba pacientii prin spital, Brancardierii braileni primesc “ciubucuri grase”

Share This
Tags

* Fiecare pacient care este transportat de un brancardier prin spital, trebuie sa plateasca ca sa nu astepte * Suma care intra in buzunarele brancardierilor depaseste leafa lunara a acestora *

Chiar daca lunar primesc un salariu de 900 de lei, brancardierii braileni isi completeaza veniturile cu “ciubucul gras” pe care il primesc de la pacienti. Astfel, pentru a nu avea prea mult de asteptat ca sa fie tranportat de la un specialist la altul, pacientul trebuie sa bage ceva in buzunarul brancardierului si timpul de asteptare este micsorat considerabil.

“Dupa ce m-a consultat un doctor, trebuia sa ma duc sa fac un ecograf, si ca sa nu astept mult, am bagat si eu cinci lei in buzunarul unui baiat de aici, care transporta pacientii si m-a dus imediat. Ma simteam rau si nu mai puteam sa astept pe scaun”, a declarat Marinela T., o pacienta a Spitalului Judetean.

Activitatea zilnica la locul de munca a brancardierului este aceea de a transporta pacientii acolo unde este nevoie. In schimbul acestor servicii, ei primesc lunar un salariu de 900 de lei, care include sporurile de tura, de vechime, de noapte si de sectie. Aceasta suma este dublata de “micile atentii” care vin de la pacienti. Daca pe zi un brancardier transporta zece pacienti, de la care primeste cate cinci lei, intr-o luna cu douazeci de zile lucratoare, in buzunarul acestuia ajunge suma de 1.000 de lei.

Chiar daca se plang de faptul ca, scot bani din buzunar de fiecare data cand au probleme de sanatate, pacientii braileni sunt vinovati ca au loc aceste nereguli. Daca nimeni nu ar mai da “ciubucuri”, personalul auxiliar al spitalului ar fi nevoit sa se multumeasca cu leafa lunara pe care o primesc.

Comentarii

comentariu

About the Author

-