Published On: lun, Oct 29th, 2012

Pentru ca nu vor sa munceasca, parintii iresponsabili isi trimit copii la cersit

Share This
Tags

* Tot mai des intalnim pe strazile orasului copii care apeleaza la mila trecatorilor * Chiar daca primesc sanctiuni din partea organelor de cercetare penala, parintii prefera sa isi trimita copii la cersit, in loc sa munceasca pentru un ban cinstit *

“Lenea e cucoana mare” la Braila. Dovada acestei zicale o reprezinta faptul ca, strazile orasului sunt pline de copii, care la indemnul parintilor, apeleaza la mila trecatorilor.

“Stim ca au parinti acasa, care nu se duc la munca si prefera sa manance o paine din banii pe care ii aduc acesti copii, dar ne este mila de ei cand ii vedem atat de amarati. Copii acestia nu au niciun viitor. Este posibil ca, peste cativa ani sa ne intalnim cu ei pe strada si sa ne dea una in cap pentru cativa bani”, a declarat Maria Petrea, o braileanca ingrijorata de soarta acestor copii.

Politia Locala aplica sanctiuni in fiecare saptamana parintilor care dau dovada de iresponsabilitate, dar fenomenul nu poate fi stopat. Azi sunt sanctionati, maine isi trimit odraslele din nou pe strazi. Zonele pe care cersetorii le prefera sunt marile intersectii ale orasului si pietele, unde traficul este destul de intens. Oamenii se lasa impresionati de povestile cu care vin de acasa minorii. Viitorul acestor copii este distrus chiar de cei care le-au dat viata.

“Imi este mila de ei, dar stiu ca banii pe care ii strang de la trecatori, ii duc acasa, la un parinte care o sa-si cumpere tigari si bautura, iar pentru copii un pate si o paine, si le tine de foame pana maine. Prefer sa le dau ceva de mancare in loc de bani”, a declarat Florin Neagu, un cetatean care obisnuieste sa le de-a de mancare minorilor aflati la cersit.

Organele competente ar trebui sa se implice in cazurile semnalate de politistii locali, iar cei care isi trimit copii pe strada la cersit, ar trebui sa fie decazuti din drepturile parintesti.

Comentarii

comentariu

About the Author

-