Published On: joi, Oct 25th, 2012

Pentru ca are datorii la furnizorul de energie electrica, CET-ul a ramas in bezna

Share This
Tags

* Distrisan a oprit furnizarea de energie electrica catre cet * de ieri, salariatii operatorului local de termoficare lucreza pe intuneric * Doar sediul societatii mai este iluminat, toate centralele si punctele termice fiind debransate de la sistem *

Situatia cu care se confrunta operatorul local de termoficare este tragica. Ieri, Distrisan a oprit furnizarea de energie electrica pentru punctul de la kilometrul 10, din cauza sumelor restante inregistrate de CET.

“S-a sistat alimentarea cu energie electrica pentru punctul de la kilometrul 10. Angajatii de acolo au lucrat pe intuneric, existand posibilitatea ca acestia sa se accidenteze in orice moment, sau sa fie atacati de cineva. Totul este in bezna”, a declarat liderul de sindicat, Gheorghita Parlog.

Conducerea nu misca niciun deget pentru a veni in ajutorul angajatilor. Mai mult, sefii CET-ului sunt de parere ca oamenii pot sa isi desfasoare activitatea si in conditiile de acum. “Conducerea a spus ca, oamenii au lucrat pe intuneric asa ca o pot face si in continuare. Nu este normal asa ceva, oamenii aceia sunt expusi la pericol in orice moment”, a adaugat liderul de sindicat.

* Salariatii au ajuns in pragul disperarii *

Pentru ca problemele de la CET nu par sa mai aiba vreo rezolvare, salariatii nu stiu ce se va intampla cu ei. Pe listele de restructurari sunt deja inscrise 64 de nume, dar in situatia in care se afla in momentul de fata operatorul local de termoficare, nimeni nu mai are siguranta locului de munca. Incetarea activitatii, neplata salariilor, datoriile catre furnizori, revolta salariatilor, sunt problemele care “ingroapa” societatea intr-o situatie din care nimeni nu crede ca mai poate iesi. “S-a ales praful de CET. Nu mai are nici o sansa, are datorii mari, nu au cu ce sa mai plateasca angajatii, este clar ca nu mai are nici o sansa sa isi mai revina vreodata. Eu m-am debransat si mi-am pus centrala”, a declarat Marian Simion, fost abonat CET.

Angajatii operatorului local de termoficare nu si-au mai primit drepturile salariale din luna august. Dupa trei luni de cand nu au mai primit niciun ban, angajatii sunt dusi de nas de catre conducere, primind promisiuni in loc de bani. Cetatenii nu cunosc data la care magistrala de termoficare va furniza apa calda si caldura, motiv pentru care, tot mai multi braileni acceseaza ajutorul dat de Primarie, pentru achizitionarea unei surse alternative de caldura.

Comentarii

comentariu

About the Author

-