Published On: vin, Oct 12th, 2012

Penitenciarul Braila si-a lansat revista “Noi”

Share This
Tags

 * Sectia de Tineret a Bibliotecii Judetene “Panait Istrati” a gazduit astazi lansarea celui de-al patrulea numar al Revistei “Noi”, revista realizata de Penitenciarul Braila in colaborare cu Biblioteca Judeteana*

 Persoanele private de libertate din cadrul Penitenciarului Braila isi pot publica creatiile in Revista penitenciarului. Revista “Noi” apare in mod normal de doua ori pe an si concentreaza poezii, creatii epice, epigrame realizate in totalitate de persoanele private de libertate din cadrul penitenciarului.

Revista este editata in colaborare cu Biblioteca Judeteana “Panait Istrati”.

La eveniment au fost prezenti si cativa dintre cei carora le-au fost publicate creatiile in acest numar al revistei. Reprezentantii Bibliotecii Judetene “Panait Istrati” au adresat multumiri celor care au scris in acest numar si i-au felicitat declarand ca “Am reusit un soi de amicalitate spirituala. Va multumesc celor care au scris. Am gasit texte emotionante si interesante”. Persoanele private de libertate care au putut veni la lansare impreuna cu reprezentanti ai peniteciarului au avut ocazia sa citeasca cateva din poeziile care le-au fost publicate.

Reprezentanti ai penitenciarului au declarat ca “}i pentru noi, cadrele din penitenciar este ceva deosebit, si noi avem nevoie de deschidere catre cultura”.

Al doilea numar al revistei din acest an va aparea in luna decembrie. Lansarea revistelor se va face si la bibilioteca penitenciarului pentru a face cunoscuta munca celor care au scris si in randul celorlati detinuti. Personalul din penitenciar si persoanele private de libertate din penitenciar vor organiza si o piesa de teatru pe care spera sa aiba ocazia sa o joace pe scena Teatrului Maria Filotti. Reprezentantii bibliotecii au propus ca la urmatoarele cenacluri literare organizate in cadrul bibliotecii sa poata participa si cativa dintre detinuti care scriu in publicatia penitenciarului.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-