Published On: vin, Oct 12th, 2012

Pediculoza si infectiii in scolile din Braila

Share This
Tags

* In urma controalelor facute in scoli la inceputul anului scolar medicii au depistat numeroase cazuri de pediculoza, micoze, angine *

Au fost depistate 250 de persoane cu raie, paduchi si diverse micoze. In triajul epidemiologic au fost inscrisi 48.726 de prescolari si elevi dar au participat la examinare doar 45.307 de persoane. Cele mai multe cazuri depistate au fost cazurile de “rosu in gat” si de pediculoza (paduchi). Au fost descoperiti 160 de copii cu cazuri de angine (rosu in gat) si 156 cu paduchi. Mai multe cazuri de pediculoza au fost gasite la unitatile scolare din mediul urban decat in mediul rural. In cazul celor 11 copii depistati cu scabie 9 dintre acestia au fost din mediul urban si 2 din mediul rural. Dintre cei noua din mediul urban cinci sunt din gradinite si patru de la scoli gimnaziale. Au fost gasite si 179 de alte boli infectioase si 91 de cazuri de micoze.

Elevii care au fost gasiti cu aceste probleme au fost trimisi acasa. Parintii au fost sfatuiti sa mearga cu acestia la medic pentru a primi tratamentul adecvat. Copii se pot intoarce la scoala cu adeverinta de la medic prin care dovedesc ca s-au vindecat.

Comentarii

comentariu

About the Author

-