Published On: mie, Oct 10th, 2012

Obezitatea este pandemia secolului XXI

Share This
Tags

* Obezitatea este una dintre cele mai mari amenintari pentru sanatatea individuala si colectiva si poate fi considerata o pandemie *

 Ultimul studiu efectuat de specialisti spanioli, portughezi si latinoamericani reuniti saptamâna trecuta la Madrid, au stabilit ca obezitatea este oproblema grava cu care se confrunta secolul XXI, asa cum se arata intr-un  raport al agentiei EFE.

Ei au avertizat ca nici o natiune, nici un grup etnic si nici o grupa de vârsta nu se afla la adapost în fata acestei pandemii a carei incidenta este în crestere. Specialistii au reamintit ca exista numeroase studii care confirma ca cei expusi cel mai mult riscului de a deveni obezi sau supraponderali sunt cei din mediile sociale sarace si slab educate, mai ales din tarile mai putin dezvoltate. Astfel, în state precum Mexicul sau Brazilia, obezitatea se suprapune cu o stare de malnutritie severa „Acesta fiind rezultatul unei interactiuni complexe între factori genetici si ambientali”.

În concluziile reuniunii se recomanda acordarea unei atentii deosebite obezitatii infantile, subliniindu-se ca „Este mai usor sa previi decât sa tratezi, iar lupta trebuie dusa împotriva obezitatii, nu împotriva celui obez”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-