Published On: lun, Oct 29th, 2012

O noua lege, Toate tarabele din piete vor fi ocupate de fermieri

Share This
Tags

* Productorii persoane fizice din Romania vor primi toate tarabele din pietele din Romania. aici se vor putea vinde numai legume si fructe Romanesti.

Proiectul prevede ca vanzarea la taraba va fi permisa “exclusiv de catre producatorii agricoli persoane fizice si numai a produselor din productie proprie, autohtona”.

Persoanele juridice vor putea vinde legume si fructe proaspete, dar in spatii individuale din cadrul pietelor, delimitate distinct si amenajate corespunzator pentru depozitare si comercializare, inclusiv cu case de marcat.

Noua lege va intra in vigoare la patru luni de la aprobarea proiectului in Guvern. In justificarea proiectului, se arata problemele produse de situatia actuala, cand piata este controlata de intermediari. In primul rand, evaziunea fiscala din piete pagubeste anul statul cu un miliard de euro. Consumatorii sunt si ei afectati, deoarece preturile sunt tinute in mod artificial la un nivel foarte ridicat, vinovata fiind reteaua de intermediari prin care trec cantitati uriase de fructe si legume.

Comentarii

comentariu

About the Author

-