Published On: vin, Oct 19th, 2012

Numar redus de cereri pe agricultura ecologica

Share This
Tags

* La Braila au fost depuse doar 19 cereri pentru primirea sprijinului financiar in vederea imbunatatirii produselor din agricultura ecologica *

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura – Centrul Judetean Braila informeaza ca la data de 15 octombrie 2012 s-a incheiat campania de depunere a cererilor de solicitare a ajutorului specific acordat pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole in sectorul de agricultura ecologica.

Conform monitorizarii cererilor de sprijin pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole in sectorul de agricultura ecologica, au fost depuse  19 cereri pentru 19 exploatatii din productia vegetala, cu o suprafata totala de 940,19 hectare. Astfel, s-au depus 3 cereri pentru exploatatii cu o suprafata cuprinsa intre 0,3 – 5 ha (suprafata totala a exploatatiilor -9,21 ha); 4 cereri pentru exploatatii cu o suprafata cuprinsa intre 5,01 – 20 ha (suprafata totala a exploatatiilor – 45 ha); 2 cereri pentru exploatatii cu o suprafata cuprinsa intre 21,01 – 50 ha (suprafata totala a  exploatatiilor – 91,82 ha); 7 cereri pentru exploatatii cu o suprafata cuprinsa intre 51,01 – 100 ha (suprafata totala a  exploatatiilor – 384,22 ha); 3 cereri pentru exploatatii cu o suprafata peste 100 ha (suprafata totala a exploatatiilor – 409,94 ha).

„La nivelul Centrului Judetean Braila al APIA nu au fost inregistrate cereri de solicitare a sprijinului pentru exploatatii din domeniul cresterii animalelor si nici pentru exploatatii din apicultura. In perioada urmatoare se va desfasura controlul administativ pentru  cererile depuse, dar si controlul la fata locului. Este important de mentionat ca, in cazul in care, intre data depunerii cererii si data finalizarii controlului la fata locului, intervin modificari ale informatiilor declarate in cerere, beneficiarul  are obligatia ca in termen de 7 zile lucratoare de la data aparitiei acestora,   sa notifice in scris aceste modificari Centrului Judetean  Braila al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, anexand documentele justificative. Cuantumul platii anuale suplimentare/exploatatie se calculeaza de catre APIA, dupa finalizarea tuturor verificarilor, prin raportarea plafonului alocat pentru fiecare sector la numarul explotatiilor eligibile, avand in vedere plata anuala suplimentara maxima/exploatatie pentru fiecare categorie de dimensiune a exploatatiei. In cazul in care plafonul solicitat depașește plafonul alocat pentru fiecare sector, plata anuala suplimentara maxima/expolatatie se diminueaza procentual cu aceeasi valoare pentru toate categoriile de dimensiune a exploatatiei ale sectorului respectiv”, se arata in comunicatul emis de APIA Braila.

Romania beneficiaza, pentru anul 2012, de suma totala de 4.098.000 euro, cu aproximativ 20 la suta mai mult decat suma disponibila pentru anul precedent.

Comentarii

comentariu

About the Author

-